Κοινωνία

Πως να καθαρίσεις τη σχάρα στο φούρνο σου και κάθε πότε πρέπει;

Οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να μην είναι το φόρτε μας, όταν όμως μένεις μακριά από τους γονείς σου και δεν έχεις κάποιον για να σε βοηθάει σε αυτά και λείπει και η Μαρούσκα (λίγο χιούμορ πάντα χρειάζεται), τότε αναγκαστικά τα κάνεις μόνη σου. Και αν δεν θες να πάρεις την τηλεφωνική βοήθεια της μαμάς (για να της αποδείξεις ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις), τότε ένας μικρός οδηγός πάντα είναι χρήσιμος.

Πριν από λίγες ημέρες μέσα από αυτή εδώ τη στήλη θα διάβασες για το κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τον νεροχύτη σου. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με κάτι που χρησιμοποιείς σχεδόν κάθε μέρα και σίγουρα δεν ξέρεις κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζεις.
Αναφερόμαστε στον φούρνο σου και συγκεκριμένα το εσωτερικό του. Ίσως πιστεύεις πως το να τον καθαρίζεις μία φορά το χρόνο αρκεί (ανάλογα και κάθε πότε τον χρησιμοποιείς και πόσο χάλια τον κάνεις), ωστόσο το θέμα είναι να καθαρίζεις τις σχάρες του και όχι μόνο τα τοιχώματα.

efcbccb454fc3744322ccd9fa9d7ec30dc547862

Παρακάτω θα διαβάσεις πως να πλύνεις τις σχάρες του φούρνου στη μπανιέρα σου. Και θυμήσου το σωστό χρονικό διάστημα είναι κάθε τρεις με έξι μήνες.
Να τι θα χρειαστείς:
Δύο παλιές πετσέτες
Ζεστό νερό
Απορρυπαντικό πιάτων (υγρό ή σε σκόνη)
Ένα σύρμα
Μία στεγνή πετσέτα
Στρώσε τις δύο πετσέτες μέσα στη μπανιέρα σου (για να μην σου τη γρατσουνίσουν) και βάλε τις σχάρες πάνω σε αυτές. Γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως.

Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι απορρυπαντικό πιάτων και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Άφησε τις σχάρες να μουλιάσουν για τέσσερις ώρες περίπου ή για όλο το βράδυ. Μόλις περάσει το χρονικό διάστημα τα λίπη θα έχουν μαλακώσει κα θα είναι πιο εύκολο να τις καθαρίσεις με το σύρμα.

Τέλος ξέπλυνε πολύ καλά με νερό και σκούπισε τις με μία καθαρή και στεγνή πετσέτα. Οι σχάρες σου θα είναι σαν καινούργιες.

queen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...