Κοινωνία

Πιάστηκε επ' αυτοφόρω να τρώει αυγά από κοτέτσι - Δείτε τι ήταν (βίντεο)

Ένα τεράστιο φίδι βρέθηκε μέσα στο κοτέτσι την ώρα που κατάπινε τα αυγά στη φωλιά! Πρόκειται για ένα μεγάλο φίδι το οποίο αρέσκεται να τρώει αυγά έως και μικρούς νεοσσούς αρκετά σπάνια. Συνήθως όταν οι κότες γεννάνε έξω στους αγρούς, η το κοτέτσι μας βρίσκεται σε περιοχή με πλούσια βλάστηση, το φίδι αυτό κάνει συχνές επισκέψεις.

Πολλές φορές με ρωτάτε εδώ μέσα στο blog, γιατί χάνονται τα αυγά; Τι μου τα τρώει μέσα στο κοτέτσι; Ε λοιπόν ιδού ένας κλέφτης! Επίσης άλλα ζώα που τρώνε αυγά είναι οι αλεπούδες τα κουνάβια κλπ, αλλα για να συμβεί αυτό πρέπει οι φωλιές να είναι έξω στους αγρούς. Αν η αλεπού μπει μέσα στο κοτέτσι δεν θα φάει αυγά αλλα κότες, πολλές κότες!

Το φίδι αυτό σπάνια επιτίθεται σε κοτοπουλάκια όμως έχουν καταγραφεί και περιστατικά όπου χάθηκαν μικρά νεογέννητα. Το είδος του φιδιού ονομάζεται λαφιάτης, και η διατροφή του στηρίζεται κυρίως σε ποντίκια. Γι αυτό θεωρείτε ένα πολύ ωφέλιμο ζώο για τις καλλιέργειες και τους αγρότες.

Αν τύχει και δείτε ένα τέτοιο φίδι καλό είναι να μη το σκοτώσετε αλλά να το απομακρύνεται όσο πιο μακριά μπορείτε. Στόχος μας να προστατέψουμε το κοτέτσι χωρίς να βλάψουμε την φύση και την ισσοροπία της.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τον Νίκο Πατερέκα, ο οποίος διέσωσε το φίδι από βέβαιο θάνατο. Στο backround του video ακούμε και τα μικρά κοτοπουλάκια που τρέχουν ζωηρά στο κοτέτσι. Και το φίδι δεν επέλεξε να τα πειράξει.

Διάσωση ενός Λαφιάτη, μέσα από ένα κοτέτσι, περίχωρα Αγρινίου. Ο λαφιάτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «αγαθός γίγαντας» των φιδιών της Ελλάδας, καθώς είναι το μεγαλύτερο, μαζί με το σαπίτη, σε μήκος και ρωμαλέο σε εμφάνιση φίδι, όμως είναι ήρεμο και ελάχιστα, ως καθόλου, επιθετικό ακόμα και όταν παγιδευτεί ή αιχμαλωτιστεί από τον άνθρωπο

https://youtu.be/jmWBYej5IIw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...