Πολιτική

Πέθανε το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μάκης Παπασταύρου

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Τετάρτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ο Καλαβρυτινός Μάκης Παπασταύρου, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη και ένας εκ των πιο στενών συνεργατών και φίλων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Μάκης Παπασταύρου ήταν ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Είχε χαρακτηριστεί πολλάκις ως ''σκιά'' του προέδρου καθώς δεν τον εγκατέλειπε ποτέ. Αυτό που λίγοι ίσως θα γνωρίζουν είναι πως το πραγματικό παρατσούκλι του Μάκη ήταν ''Ποτοποιός'', από τότε που άνηκε στον στενό πυρήνα του ΠΑΚ Εξωτερικού ως κάτοικος Γερμανίας, την περίοδο της Χούντας.

Η περιβόητη μάλιστα ατάκα περί ''θυρωρών'' η οποία παρότι είχε αποδοθεί στον Κατσιφάρα σύμφωνα με μαρτυρίες του Μιχάλη Ζιάγκα είχε ειπωθεί από τον Αντώνη Δροσογιάννη στην ταβέρνα του Χατζάκου, πίσω από το ΚΑΤ στο γλέντι για τον γάμο του Μάκη Παπασταύρου.

Ήταν ο πρώτος Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ και ο επί σειρά ετών διευθυντής των κεντρικών γραφείων. Διετέλεσε μέλος της Κ.Ε του κόμματος. Στο όνομα του Μάκη Παπασταύρου είχε νοικιαστεί το 1988 η περιβόητη βίλα της οδού Πλάτωνος στην Πολιτεία.

Μετά τον θάνατο του αγαπημένου του φίλου και συντρόφου Ανδρέα Παπανδρέου γύρισε στη γενέτειρα του στα Καλάβρυτα όπου και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του μαζί με την γυναίκα του. Έφτιαξε μάλιστα το 2000 και τον ξενώνα ''Kynaitha Papastavrou'' στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και Αντ. Οικονόμου Γυμνασιάρχη.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ στα Καλάβρυτα.

thebest.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...