Κόσμος

Ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ επιθεωρεί την επιχειρησιακή μοίρα UAV Bayraktar για το πρώτο κύμα τουρκικής επίθεσης - Ποιος είναι ο πρώτος στόχος; (εικόνες)

Ο Τούρκος αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου Hulusi Akar, μετέβη για επιθεώρηση και συνομιλίες στην 14η αεροπορική διοίκηση όπου στεγάζεται η μοίρα μη-επανδρωμένων αεροσκαφών στο Batman για να επιθεωρήσει  τα UAV Bayraktar .

Μαζί με τον ίδιο μετέβησαν ο διοικητής των δυνάμεων Πεζικού στρατηγός  Σαλίχ Ζεκί, ο ΑΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου  και ο πτέραρχος  Αμπιντίν οι οποίοι επισκέφτηκαν το  Ντιγιαρμπακίρ και την βάση στο Batman.

Ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ επιθεώρησε στο Batman το κέντρο ελέγχου των μη-επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar  .

Επισημαίνεται ότι εξοπλισμένα UAV Bayraktar των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διεξάγουν συνεχείς αεροπορικές αποστολές εντός του συριακού εδάφους  εξουδετερώνοντας δεκάδες ισλαμιστές τρομοκράτες.

Τα αεροχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με πυραύλους MAM-L που κατασκευάζει η τουρκική εταιρεία ROKETSAN.

Το Bayraktar TB-2 χρησιμοποιεί «έξυπνα» πυρομαχικά τύπου ΜΑΜ και MAM-C-L, τα οποία παράγονται από την Roketsan που εξοπλίζουν τον πύραυλο που ζυγίζει 22, 5 κιλά, ενώ η κεφαλή ζυγίζει 10 κιλά .

Το μη επανδρωμένο αερόχημα UAV Bayraktarlar έχει άνοιγμα φτερών 12 μέτρα, 650 kg βάρος ενώ διαθέτει υπο-σύστημα που εμπεριέχει τουρκική ηλεκτρονική τεχνολογία .

Στην ουσία όμως ο τουρκικός στρατός έχει ήδη δοκιμάσει στην πράξη το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο είναι πλέον ετοιμοπόλεμο για να αποσταλεί οπουδήποτε απαιτηθεί!

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένου αεροχήματος το οποίο δρώντας μαζικά σε ικανούς  αριθμούς και εξοπλισμένο με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αέρος εδάφους αποτελεί  μέγα-κίνδυνο για τις ελληνικές δυνάμεις στα νησιά και φυσικά στο Έβρο.

Εάν το συνδυάσουμε με το άρθρο μας με τίτλο ( Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε νέες πολεμικές εκστρατείες – Για Αιγαίο-Κύπρο αναφέρουν Ρώσοι και δυτικοί – Στρατηγός Κ.Ζιαζιάς: «Αν οι Τούρκοι κάνουν βήμα θα το πληρώσουν ακριβά»), στο οποίο αναφέραμε ότι ο  Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν νέες πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας με την «Ασπίδα του Ευφράτη» να είναι μόνο η αρχή χωρίς όμως να αναφέρει τον στόχο. Ρωσικές και δυτικές πηγές συμφωνούν όμως ότι αναφέρεται σε Αιγαίο και Κύπρο, …τότε τα πράγματα είναι λίαν σοβαρά .

Η επόμενη στρατιωτική επιχείρηση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, την οποία προετοιμάζει πυρετωδώς σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας θα είναι στο Αιγαίο και την Ελλάδα.  Όλες οι πληροφορίες σε αυτό συγκλίνουν.

Αυτό αποκάλυψε έμμεσα ο ίδιος ο Τούρκος «Σουλτάνος» δηλώνοντας ότι η » επιχείρηση ασπίδα του Ευφράτη» είναι η αρχή και έπεται και….συνέχεια.

Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του  πρώην διευθυντή της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Zaman, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ που ζει στην Σουηδία και ο οποίο είχε δηλώσει προχθές :

«Δεν νομίζω πως ο Ερντογάν θέλει να κηρύξει ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάδα. Ωστόσο θα χρησιμοποιήσει -όπως τον ακούμε συχνά τελευταία- εθνικιστική ρητορική και δρομολογεί κάποιο «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο.

Μόνο που κανείς δεν μπορεί αν ξέρει, πόσο εύκολα το «θερμό» αυτό επεισόδιο μπορεί να ξεφύγει και να κλιμακωθεί και στη συνέχεια να μην μπορεί να «μαζευτεί».

Τα είπε σχεδόν όλα …αν και συγκρατήθηκε λίγο ο Τούρκος δημοσιογράφος υπό τον φόβο των πρακτόρων της ΜΙΤ. Το σίγυρο όμως είναι  ότι ο Ερντογάν μετά την Συρία και το Ιράκ…έχει βάλει  στο μάτι την Ελλάδα μαζί πάντα με την Βουλγαρία.

https://youtu.be/mQIrGRREw_w

https://youtu.be/Xx3MEco1Qlw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...