Κίνα

Ο πόλεμος των "Αστρων" είναι πραγματικότητα: Ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ ετοιμάζονται για τον… «πόλεμο των άστρων» – «Ο Κόκκινος Δράκος» ετοιμάζει 30 εκτοξεύσεις στο διάστημα μόνο για φέτος), είχαμε αναφέρει ότι μεγαλώνουν συνεχώς οι φόβοι για μια διαστημική σύγκρουση ανάμεσα στις τρεις υπερδυνάμεις ειδικά  μετά την ανακοίνωση από το Πεκίνο των 30 + εκτοξεύσεων μόνο για το 2017, εν μέσω φόβων ότι προμηνύεται πόλεμος για την πρωτοκαθεδρία στο διάστημα.

Διεθνείς εμπειρογνώμονες ασφάλειας έχουν προειδοποιήσει ότι οι Κινέζοι επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση ελέγχου στον χώρο πάνω από την γη κατοχυρώνοντας την ηγεμονία τους με την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος τους.

Πιστεύεται ότι στο εγγύς μέλλον η Κίνα θα ανταγωνίζεται πραγματικά τις δύο άλλες υπερδυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ, αλλάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη.

Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός προειδοποίησε το Πεντάγωνο ότι η χώρα θα πρέπει να να είναι έτοιμη «να πολεμήσει τους αντιπάλους της μακριά από τη Γη» υπονοώντας σαφώς το διάστημα και όσα λαμβάνουν χώρα εκεί εδώ και μερικά χρόνια.

Ο Αντιναύαρχος Charles A. Richard, αναπληρωτής διοικητής της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης, επιθυμεί διακαώς ο στρατός των ΗΠΑ να αρχίσει να προετοιμάζεται τάχιστα για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο «στα αστέρια».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της χώρας προετοιμάζονται για πόλεμο και σε αυτή την διάσταση ενώ  οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να  είναι έτοιμες για τις νέες εξελίξεις ειδικά στον τομέα του διαστήματος .

Πρόσθεσε επίσης ότι η επέκταση των δυνατοτήτων του αμερικανικού στρατού στον αποκαλούμενο «διαστημικό πόλεμο» πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Αν  δεν είμαστε ικανοί για πόλεμο στο διάστημα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ακριβώς σε ειρήνη», δήλωσε με έναν αινιγματικό τρόπο ο Αντιναύαρχος Charles A. Richard.

«Ακριβώς όπως οι πυρηνικοί πύραυλοι οι οποίοι αποτρέπουν αντίστοιχη εχθρική επίθεση από πιθανούς αντιπάλους, το ίδιο επίπεδο θα πρέπει να διατηρούμε και στο διάστημα αποστέλλοντας τον ίδιο στρατηγικό μήνυμα.

Έχω υποβάλει προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθεί ένας πόλεμος , που είναι στην ουσία να προετοιμαστούμε για πόλεμο, και να βεβαιωθούμε ότι ο καθένας γνωρίζει ότι είμαστε προετοιμασμένοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους σε όλους τους τομείς, και χώρους. », κατέληξε ο ίδιος.

Η πρωτοβουλία του Αμερικανού αντιναυάρχου  δεν είναι η πρώτη και πολλοί άλλοι προσπαθούν να ωθήσουν την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ να επενδύσει πολλά χρήματα για την κατάκτηση του τελευταίου συνόρου .

Ο τρόπος μας παραπέμπει πίσω στο 1983, όταν ο Πρόεδρος Ronald Reagan ξεκίνησε τον περίφημο «Star War», που πήρε το όνομά του από την  διάσημη  ταινία του George Lucas.

Η ιδέα αφορούσε κυρίως την δημιουργία ενός συστήματος που θα μπορούσε καλύτερα να ανιχνεύσει και να εξουδετερώσει Σοβιετικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από το διάστημα.

Τώρα όμως κατά τη γνώμη του Αμερικανού αξιωματικού, τα πράγματα έχουν αλλάξει και πάλι και υπάρχει μια σαφής πιθανότητα πολέμου…στο διάστημα(!)

Τονίζεται επίσης ότι είναι τρομακτικές είναι οι προβλέψεις των μελλοντικών συγκρούσεων από τον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ των υπερδυνάμεων για επικείμενες επιθέσεις από το διάστημα στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την κυριαρχία τους.

Τέτοιου είδους επιθέσεις σε βασικούς στρατηγικούς στόχους από το διάστημα ενάντια σε οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να είναι καταστροφικές για την υποδομή και τις εγκαταστάσεις .

Καταστρέφοντας την διαστημική υποδομή του κράτους-εχθρού θα μπορούσε να διακοπεί για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση ολόκληρων περιοχών , και να τεθούν εκτός λειτουργίας τηλεοράσεις, τηλέφωνα, GPS, ακόμη και συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αεροπλάνα και πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Ο Αμερικανός στρατηγός John Hyten, επικεφαλής της στρατηγικής διοίκησης των ΗΠΑ, είπε για το θέμα: «Ως άνθρωποι βγαίνοντας εκεί πάνω πάντα θα υπάρχει σύγκρουση, σαν την Άγρια Δύση, … η οποία μας έδωσε δύο φορές στην Ευρώπη φρικτούς παγκόσμιους πολέμους.

Έτσι, κάθε φορά που οι άνθρωποι πραγματικά προχωρούν τεχνολογικά υπάρχει σύγκρουση και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτήν» .

Ο κόσμος βρίσκεται σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες στα πρόθυρα ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου. Μετά τις απειλές για υβριδικό, οικονομικό, ενεργειακό , εμπορικό πόλεμο , ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη, ο «διαστημικός πόλεμος».

Η Ρωσία ταράζοντας και πάλι «τα ύδατα» δημιούργησε έναν δορυφόρο-δολοφόνο ο οποίος κατασκευάστηκε από την κρατική εταιρεία «Roscosmos» για λογαριασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Κίνα , Ρωσία και ΗΠΑ πρώτα από όλα θα κονταροχτυπηθούν εκεί ψηλά και μετά στην γη , διότι όποιος ελέγχει πλέον το διάστημα ελέγχει και τον πλανήτη.

http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/602672/Space-wars-US-general-Army-troops-ready-war-space-international-satellitehttps://youtu.be/_HxnryJUbfg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ