Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τουσκ γιόρτασε τα 60α του γενέθλια παίζοντας ποδόσφαιρο (εικόνες)

Έκλεισε τα 60, αλλά ο Ντόναλντ Τουσκ αισθάνεται πιο... αθλητικός από ποτέ.

Ίσως γι αυτό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επέλεξε να γιορτάσει τα γενέθλιά του, παίζοντας ποδόσφαιρο με φίλους στο Σόποτ, οι οποίοι μάλιστα τον σήκωσαν στον αέρα σαν... πρωταθλητή.

Εκεί βρέθηκαν και δημοσιογράφοι, οι οποίοι βέβαια τον ρώτησαν για το θέμα της επικαιρότητας, τις εκλογές στη Γαλλία. Ο Τουσκ προέβλεψε ότι στον δεύτερο γύρο θα περάσουν ο Εμάνουελ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, αν και σημείωσε ότι ίσως επηρεάζεται από τις δημοσκοπήσεις. Τόνισε πάντως ότι το καλύτερο σενάριο για την Ευρώπη θα ήταν η εκλογή Μακρόν, που είναι ο πιο φιλοευρωπαίος από τους υποψήφιους, και ο Φρανσουά Φιγιόν, αν και σημείωσε ότι ο επί χρόνια φίλος του είναι λίγο πιο ευρωσκεπτικιστής.

«Βέβαια δεν είναι ο ρόλος μου να μιλώ για αυτά. Θα ήθελα να είμαι ουδέτερος. Αυτό δεν είναι ποτέ δυνατόν, αλλά σίγουρα για την Ευρώπη θα ήταν καλύτερο να επικρατήσουν εκείνοι που είναι ξεκάθαρα φιλοευρωπαίοι», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές