Οικονομία

Ολοκληρώθηκαν οι πρωινές συναντήσεις μεταξύ κυβέρνησης - δανειστών, με θέμα τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ

Ολοκληρώθηκαν οι πρωινές συναντήσεις με αντικείμενο τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ.

Η ελληνική αποστολή υπό τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρούσης πλέον και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, παραμένει στο χώρο των διαπραγματεύσεων προκειμένου, όπως είχε προγραμματιστεί, για να γίνει η σύσκεψη προετοιμασίας για τον μεγάλο γύρο διαπραγματεύσεων επί όλων των μεγάλων πολιτικών θεμάτων που θα ακολουθήσουν, (ασφαλιστικό, εργασιακό, χρηματοπιστωτικός τομέας, αποκρατικοποιήσεις κλπ).

Ανάλογη σύσκεψη προετοιμασίας διεξάγει και η πλευρά των θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός κρίσιμος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στις 10:30 και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Όπως δήλωσε χθες κυβερνητική πηγή, στις σημερινές επαφές, θα τεθούν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή ζητήματα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Στο επίκεντρο των πρωινών επαφών βρέθηκαν ζητήματα όπως η απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων ανεξαρτήτως μεγέθους τις Κυριακές, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) εκτός φαρμακείων καθώς και άλλα ζητήματα που περιλαμβάνονται στις λίστες του ΟΟΣΑ και δεν έγινε εφικτό να ολοκληρωθούν στο χθεσινό εξάωρο γύρο διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ