Κόσμος

Οι Aυστριακοί πιέζουν για επενδύσεις ένα δισ. στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός ειδικού επενδυτικού προγράμματος 1 δισ. ευρώ για να τονώσει την ανάπτυξη στην χρεωμένη Ελλάδα, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Der Standard, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Ο Hans Joerg Schelling δήλωσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στην σωστή τροχιά και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές, μόνο εάν κατορθώσει να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη μεσο-μακροπρόθεσμα.

Ήταν σημαντικό να βοηθηθεί η χώρα για να συμμετάσχει στην ανάκαμψη της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, πρόσθεσε.

"Πρέπει να αξιολογηθεί εάν θα ξεκινήσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας ή ίσως με τον ESM, να δώσει μια επιπλέον ώθηση στην ελληνική οικονομία", φέρεται να δήλωσε ο Schelling.

"Θα το έθετα στην κλίμακα του 1 δισ. ευρώ", σημείωσε. Ο Schelling, που θεωρείται πιθανός διάδοχος του Dijsselbloem στην προεδρία του Eurogroup, τόνισε πως ένα project θα μπορούσε να είναι μια επένδυση σε ανανεώσιμες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να μειώσει τις εισαγωγές ενέργειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...