Κόσμος

Οι Τούρκοι υψώνουν τον Μωάμεθ Β’ τον Πορθητή στο Κεράτιο Κόλπο για να βλέπει προς Ελλάδα - Ακολουθεί η μετατροπή της Αγιάς Σοφίας σε τζαμί

Πράγματα και θαύματα ετοιμάζει ο νέος Σουλτάνος Ερντογάν για τους Τούρκους χιλιάδες πιστούς οπαδούς του «χαϊδεύοντας» το φανατικό κομμάτι τους,  με την ανέγερση στο Κεράτιο Κόλπο ενός τεράστιου αγάλματος του Μωάμεθ του κατακτητή.     

«Το άγαλμα του Οθωμανού Σουλτάνου ​​Μωάμεθ Β’ (του Πορθητή) θα ανεγερθεί στο Κεράτιο Κόλπο της Κωνσταντινούπολης", δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης  Καντίρ Τοπμπάς .

«Εμείς θα ανεγείρουμε το άγαλμα που θα δείχνει τον σουλτάνο ​​Μωάμεθ Β’ σε ένα άλογο (να δείχνει προς την Ελλάδα) στον Κεράτιο κόλπο. Οι τουρίστες που περνούν από εδώ, και θα είναι σε θέση να βλέπουν το άγαλμα του και να φωτογραφίζονται σε αυτό» , δήλωσε ο Τοπμπάς κατά τη διάρκεια τελετής στην περιοχή Κασίμπασα και της Κωνσταντινούπολης με τη συμμετοχή διαφόρων αξιωματούχων  σε σχέση με τα επερχόμενη έργα που αφορούν τον Κεράτιο Κόλπο.

Το άγαλμα του σουλτάνου Μωάμεθ θα «δείχνει» με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις πραγματικές φιλοδοξίες των Τούρκων εναντίον της Ελλάδος και των Βαλκανίων, χώροι που αποτελούν κύριο στόχο του νέο-οθωμανισμού σύμφωνα με δηλώσεις και του ίδιου του Ερντογάν.

Πρώτοι σταθμοί των σχεδίων της Τουρκίας είναι ήδη η Ελλάδα και η Βουλγαρία, χώρες «κλειδιά» της περιοχής οι οποίες θα δώσουν την «γέφυρα» στους Τούρκους για να επεκταθούν και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν  επενδύσεις ύψους 2,6 δισ τουρκικών λιρών  για έναν «πλωτό δρόμο» που θα κατασκευαστεί πάνω στη θάλασσα μεταξύ της προβλήτα και του Μουσείου Koç, το οποίο θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο και διάβαση πεζών .

Ο ίδιος  εξήρε επίσης τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προσπάθειές του για τον καθαρισμό του Κεράτιου κόλπου.

«Ο πρόεδρος μας καθάρισε το Κεράτιο Κόλπο, φέραμε γλυκό νερό στον Κεράτιο Κόλπο, ανοίγοντας μια σήραγγα από το Στενό του Βοσπόρου. Συνολικά 265.000 κυβικά μέτρα καθαρού νερού εισέρχονται τώρα στον Κεράτιο Κόλπο κάθε μέρα», είπε ο ίδιος.

Ο Τοπμπάς είπε επίσης ότι λύθηκε και το πρόβλημα της λειψυδρίας που μάστιζε την Κωνσταντινούπολη, με την δημιουργία φραγμάτων  και τώρα έχουν καλυφθεί οι ανάγκες του 90 τοις εκατό .

Πρόκειται σαφώς σύμφωνα με ειδικούς για ένα παραλήρημα νέο-οθωμανισμού και μια προσπάθειας να σβηστεί ολοκληρωτικά το ένδοξο βυζαντινό παρελθόν της πόλης .

Το επόμενο βήμα του νέου Σουλτάνου Ερντογάν θα είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Σοκ για την Ορθοδοξία: Οι Τούρκοι μετατρέπουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί ελέω δημοψηφίσματος – Μας κατηγορούν για «καταπίεση» της μειονότητας στην δυτική Θράκη ), είχαμε επισημαίνει ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν νέα πρόκληση με την μετατροπή του Ι.Ν. της χριστιανοσύνης,  την Αγία Σοφία σε Τζαμί για να ικανοποιήσουν τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων στην χώρα ενόψει του δημοψηφίσματος του Ερντογάν.

Το να διαβάζουν όμως το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία για πολλούς αποτελεί πρόκληση, ακόμη και μέσα στην Τουρκία, καθώς αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της χριστιανοσύνης.

Την ίδια στιγμή όμως πέρα από τις αντιδράσεις, υπάρχει και η προφητεία ενός καλογέρου, ο οποίος σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση έχει «προφητεύσει» το «τέλος της Τουρκίας» λέγοντας ότι αυτή «θα έρθει όταν ο ιερός ναός της  Αγίας  Σοφίας μετατραπεί σε τζαμί».

Τα σημεία των καιρών,  «δείχνουν» τις προφανείς προθέσεις από την πλευρά του Ερντογάν και η προφητεία αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γνωστή και σε πολλούς μουσουλμάνους, οι οποίοι διαφωνούν, έστω και με την στάση τους, χωρίς να διαμαρτύρονται δημόσια για ευνόητους λόγους, με την στάση του Ερντογάν.

Ο γέροντας είχε προφητεύσει χαρακτηριστικά:

«Μήπως δεν το βλέπουμε ότι οι Τούρκοι επιζητούν από μόνοι τους την καταστροφή;Μήπως δεν αισθανόμαστε ότι σήμανε η στιγμή όπου θα αρχίσει το Θείο Σχέδιο να γίνεται πλέον ορατό; Βλέπετε και αισθάνεστε εγκατάλειψη από τον Κύριο; Νιώθετε απουσία ή αδιαφορία από τον Θεό της Αγάπης; Ζει στα Ουράνια; Ζει στη Νέα Υόρκη; Ζει στην Ιερουσαλήμ; Κατοικεί μήπως στην Αθήνα; Ζει μέσα στις ψυχές μας και μην τον ψάχνετε αλλού…».

Την  είδηση είχε αναφέρει αμερικανική εφημερίδα, η οποία προφανώς διαθέτει περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες για τις κινήσεις της Άγκυρας.

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα και την σημερινή κυβέρνηση για «καταπίεση» της μειονότητας στην δυτική Θράκη,  αυξάνοντας και άλλο τον ρυθμό των προκλήσεων και σε αυτό το πεδίο , ειδικά μετά την στάση τους στο Αιγαίο μέσω πλήθους «κατασκευασμένων δημοσιευμάτων».

Ο σημερινός Τούρκος πρόεδρος όμως θα είναι σίγουρα ο άνθρωπος που θα σφραγίσει την μοίρα της χώρας του που επέφερε  τόσα δεινά στους λαούς της περιοχής.

Θα είναι ο ίδιος κάτι αντίστοιχο με τον Μ. Γκορμπατσώφ «τον ηγέτη με το σημάδι» που διέλυσε την ΕΣΣΔ και έδωσε την ευκαιρία στην γέννηση της ορθόδοξης σημερινής ρωσικής ομοσπονδίας .

Ο Ερντογάν θα διαλύσει όμως ολοκληρωτικά την χώρα του σύμφωνα με σχέδια και πληροφορίες και στον δυτικό τύπο ωθώντας έτσι το έθνος των Ουιγούρων- Μογγόλων-Σελτζούκων   Τούρκων πίσω στις πατρογονικές εστίες τους στα βουνά Αλτάι.  Αυτό άλλωστε πιστοποιείται πρωτίστως από τους Αγίους της Ορθοδοξίας μας και έχει ειπωθεί αιώνες πριν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...