Κόσμος

Ξεπέρασε και τον...Τσίπρα στις κυβιστήσεις: Άμεση παρέμβαση και απειλές Τραμπ για να μην κλείσει το πανεπιστήμιο του Τ. Σόρος στην Ουγγαρία- Τελεσίγραφο στον πρόεδρο Ουρμπάν

Eπιστολή από την αμερικανική κυβέρνηση απειλεί στα ίσια την ύπαρξη ακόμη και της ίδιας της χώρας εάν η κυβέρνηση του προέδρου Ουρμπάν διακόψει την λειτουργία του πανεπιστημίου που χρηματοδοτεί ο περιβόητος Σόρος, για μια "ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ".

Όλες οι προσδοκίες για την στάση του νέου προέδρου των ΗΠΑ έχουν διαψευσθεί μετά την επίθεση με πυραύλους στην Συρία και την επιστολή-απαίτηση του Τραμπ να μην κλείσει στην Βουδαπέστη το πανεπιστήμιο του Σόρος.  

Η στάση αυτή, προκαλεί κύματα πανικού σε όλον τον κόσμο για το μέλλον του πλανήτη από την δράση της αμερικανικής κυβέρνησης που φαίνεται να κινείται λίαν «κυνικά» σε όλες τις εκφάνσεις και κινήσεις της.

Η κυβέρνηση Τραμπ σε μια προσπάθεια υποστήριξης του Τζωρτζ Σόρος απαίτησε ανεπίσημα από την ουγγρική κυβέρνηση  να μην κλείσει  όπως είχε προαναγγείλει η ίδια, το  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας (CEU) που έχει σπόνσορα τον περιβόητο δισεκατομμυριούχο, χαρακτηρίζοντάς το ως το «κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα» σε μια άκρως δυναμική επιστολή.

Ο Τραμπ δίνει μόνο μια εβδομάδα στην κυβέρνηση της χώρας για να μην κλείσει το «ευαγές» ίδρυμα που χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος  στην Ουγγαρία, το οποίο  απειλείται με κλείσιμο με νέα νομοθεσία από την ουγγρική κυβέρνηση.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ουγγαρία θα «τοποθετηθεί στον άξονα του κακού» και σε ένα σχετικό διάστημα θα δούμε από τις οθόνες των τηλεοράσεων μας μια «χρωματιστή επανάσταση» με την οποία θα εκδιώκεται ο σημερινός εθνικιστής  πρόεδρος…ο οποίος δεν αποδέχεται το «φύτεμα» στην χώρα χιλιάδων μεταναστών.

Όσο για το πανεπιστήμιο αυτό, πρόκειται για ένα ίδρυμα παραπληροφόρησης και θολοκουλτούρας από τον οποίο θα εξέρχονται  οι νέοι αξιωματούχοι της πολυπολιτισμικής Ευρώπης στην οποία το Ισλάμ θα κατέχει σημαντική θέση.

Αυτό το ίδρυμα θέλει να κλείσει ο δύσμοιρος ο Ούγγρος πρόεδρος και έπεσε πάνω του ολόκληρη Αμερική να τον  κατασπαράξει. 

 Τις τελευταίες ημέρες έχει οργανωθεί ένα μεγάλο κίνημα στήριξης στο CEU. Περισσότεροι από 900 πανεπιστημιακοί απ” όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 18 Νομπελίστες, υπέγραψαν μια αίτηση ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Την Κυριακή, περίπου 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο πανεπιστήμιο ενώ μια νέα συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα.

Στο CEU φοιτούν 1.800 άνθρωποι από 100 διαφορετικές χώρες. Θεωρείται ως ένα από τα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου όσον αφορά τον τομέα των πολιτικών επιστημών.

Μάλιστα οι μαθητές και πανεπιστημιακό προσωπικό αλλά και η πλειοψηφία της χώρας στηρίζει την ουγγρική κυβέρνηση η οποία σχεδιάζει να απαλλάξει το έθνος από την «δηλητηριώδη» επιρροή του Τζώρτ Σόρος.

Ο λαός της Ουγγαρίας τρέφει μένος  κατά του Σόρος  και συμμερίζεται μια εκλεγμένη  κυβέρνηση που μοιράζεται τις αξίες του.

Βασικό μέλημα των Ούγγρων είναι να εκδιώξουν τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης του Τζορτζ Σόρος από την χώρα τους θέλοντας να εξαλείψουν το κακό αλλά προφανώς δεν τους αφήνουν με τίποτα.

Γιατί λοιπόν η αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ εκβιάζει την Ουγγαρία ακόμη και επίθεση εάν δεν σταματήσει το κλείσιμο του «φιλελεύθερου»  πανεπιστημίου του  Τζορτζ Σόρος;

Περιγράφοντας το πανεπιστήμιο του Τζορτζ Σόρος , η επιστολή Τραμπ, αναφέρει ότι είναι το «κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα που είναι διαπιστευμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουγγαρία, με  προσωπικό και  φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες και «παροτρύνει την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να αποφύγει πάση θυσία την λήψη κάθε νομοθετικής πράξης που θα έθετε σε κίνδυνο επιχειρήσεις Σόρος  ή την ανεξαρτησία τους».

Αυτή είναι η πλήρης επιστολή του προς την ουγγρική κυβέρνηση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ:

Mark C. Toner

Washington, DC

31  Μαρτίου  2017

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για νομοθεσία που προτείνεται από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας στις 28 Μαρτίου, η οποία επιβάλλει νέες, στοχευμένες και επαχθείς κανονιστικές απαιτήσεις σε ξένα Πανεπιστήμια. Εάν εγκριθούν αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν αρνητικά  ή ακόμη θα  οδηγήσουν  στο κλείσιμο του Ευρωπαϊκού  πανεπιστημίου (CEU) στη Βουδαπέστη.

Το CEU είναι ένα κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα διαπιστευμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουγγαρία, με  προσωπικό και  φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες. Αυτό  ενισχύει με την επιρροή του την ηγεσία της Ουγγαρίας στην περιοχή μέσω της ακαδημαϊκής αριστείας ενώ δίνει  μεγάλη  συνεισφορά  στην  ανεξάρτητη, κριτική σκέψη.

Καλούμε την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να αποφύγει κάθε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο την λειτουργία ή την ανεξαρτησία του πανεπιστημίου, καταλήγει η επιστολή  .

Το Κεντρικό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο , όπως είναι το πλήρες όνομα του, ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τον γνωστό δισεκατομμυριούχο Τζωρτζ Σόρος.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Τζωρτζ Σόρος έχει στενές σχέσεις με τον Εβραίο γαμπρό του Τραμπ,  Jared Kushner, έχοντας κάνει μαζί του  μια εξαιρετικά προσοδοφόρα συμφωνία χρηματοδοτήσεως σε διάφορα προγράμματα.

Το ταμείο Σόρος χρηματοδοτεί επιχείρηση ακινήτων του Jared Kushner του με το ποσό των $ 250 εκατομμυρίων, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Kushner.

Το Business Insider αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ύπαρξη πιστωτικής γραμμής  250 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Τζώρτζ Σόρος στο Jared Kushner τον Ιούνιο, αλλά δεν ανέφερε την πηγή της.

Η είδηση έρχεται επιβεβαιώνοντας ότι ο  Kushner φέρεται να απέκτησε τον «έλεγχο» των κινήσεων του Τραμπ στο  Λευκό Οίκο, αποξένωσε τον Στηβ Μπάνον και «άλλαξε» την πολιτική του η οποία αντικατοπτρίζονταν στην φράση «η Αμερική πρώτα» .

Με τον Kushner να έχει τον έλεγχο εκτελώντας εντολές του ισραηλινού συμβουλίου Σανχεντρίν οι ΗΠΑ ωθούνται σε μια κατεύθυνση προς την παγκοσμιοποίηση και την εδραίωση της νέας τάξης πραγμάτων καθώς και την έλευση του Εβραίου Μεσσία.

Αποτέλεσμα είναι ένας σίγουρος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και όποιος επιζήσει από αυτόν… θα  εφαρμόσει τα όποια σχέδια υπάρχουν.

https://youtu.be/5Ypy81r1kGw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ