Κόσμος

«Μυστήριο» η στάση των ΗΠΑ στη Συρία σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών

Η αμερικανική θέση αναφορικά με τη Συρία παραμένει μυστήριο για τη Μόσχα, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkov, ενώ πρόσθεσε ότι η ρητορική της Ουάσινγκτον τείνει να είναι πρωτόγονη και αγενής.

Αυτές οι δηλώσεις του Ryabkov γίνονται λίγη ώρα προτού φτάσει στη Μόσχα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Lavrov.

Ο Ryabkov επεσήμανε ότι στη διάρκεια των συνομιλιών τους οι δύο υπουργοί αναμένεται να αναφερθούν στη δημιουργία ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, ενώ η Νότια Κορέα και η Ουκρανία θα είναι επίσης στην ατζέντα τους.

«Συνολικά η στάση της (αμερικανικής) κυβέρνησης αναφορικά με τη Συρία παραμένει μυστήριο. Η ασυνέπεια είναι αυτό που έρχεται πρώτα στο μυαλό όλων», πρόσθεσε ο Ρώσος υφυπουργός.

«Γενικά, η αγένεια και ο πρωτογονισμός είναι τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας ρητορικής της Ουάσινγκτον. Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει αυτή η ουσία της αμερικανικής πολιτικής», υπογράμμισε ο Ryabkov.

Παράλληλα επέκρινε τις «απόπειρες της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει κάποια προετοιμασμένα συμπεράσματα».

Η Μόσχα επιμένει στη θέση της ότι στις 4 Απριλίου ο συριακός στρατός έπληξε μια εγκατάσταση των Σύρων ανταρτών στην οποία παρασκεύαζαν χημικά όπλα.

«Σύμφωνα με τις απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες μας, το θέμα είναι οι αεροπορικές επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας με Su-22 εναντίον μιας εγκατάστασης που ελέγχεται από τους τρομοκράτες όπου παράγονταν χημικά», εξήγησε ο Ryabkov.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ