Οικονομία

Μοσκοβισί προς τους ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε.: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για τη φορολογία των εταιρικών κοινοπραξιών

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία που διέπει τις εταιρικές κοινοπραξίες προκειμένου να εντοπίσουν τη φοροαποφυγή, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, προς τους Ευρωπαίους υπουργούς των Οικονομικών.

Η παρότρυνση αυτή, του Ευρωπαίου επιτρόπου έγινε προς μερικές μικρές χώρες-μέλη της ΕΕ, που υποστηρίζουν την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να κρατήσουν στις δραστηριότητες μεγάλων εταιρικών κοινοπραξιών εντός των εδαφών τους.

Σε ένα σχετικό έγγραφο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συζητήσεων σήμερα στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στη Βαλέτα, η Μάλτα που ασκεί την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ μέχρι τον Ιούλιο, υποστηρίζει ότι οι ευρωπαϊκές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα προκαλέσουν κλίμα αβεβαιότητας, επηρεάζοντας αρνητικά τις επενδύσεις και το εμπόριο.

Παράλληλα, η Μάλτα προτείνει ότι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες-μέλη της ΕΕ, προκειμένου να προσαρμοστούν στην εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά του, ο Μοσκοβισί, διαφωνεί με την πρόταση της Μάλτας υποστηρίζοντας ότι η μεγαλύτερη πηγή αβεβαιότητας θα είναι η διατήρηση της «υπάρχουσας κατάστασης», με τις χώρες-μέλη της ΕΕ ν' ανταγωνίζονται η μία την άλλη, στη φορολογική νομοθεσία που εφαρμόζουν για τις εταιρικές κοινοπραξίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...