Κόσμος

Κ. Λαγκάρντ: Νίκη της Μ. Λε Πεν θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η Μαρίν Λεπέν να επικρατήσει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές έκρουσε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε «μείζονα αναταραχή» και θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και στην «διάλυση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτό θα συνεπαγόταν ασφαλώς μια μείζονα αναταραχή και έναν κίνδυνο διάλυσης της ΕΕ» έκρινε η Λαγκάρντ, ερωτηθείσα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC σχετικά με τους κινδύνους να ξεσπάσει οικονομική κρίση, στην περίπτωση που η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές και οδηγήσει την Γαλλία εκτός ευρωζώνης.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο προσέφερε «προστασία από τη φρίκη του πολέμου. Χρειάζεται να το έχουμε στο μυαλό μας», υπενθύμισε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ