Κόσμος

Κόρμπιν: «Μάχη» μεταξύ λαού και κατεστημένου οι επικείμενες εκλογές στη Βρετανία

Ο αρχηγός του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επιτέθηκε φραστικά σήμερα εναντίον της ελίτ που εκπροσωπείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από τους κυβερνώντες συντηρητικούς, τους οποίους υποστηρίζει ότι μπορεί να κερδίσει στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται πολύ στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό που παίζεται σ' αυτές τις εκλογές «είναι το κατεστημένο εναντίον των ανθρώπων», δήλωσε ο Κόρμπιν κατά την πρώτη προεκλογική ομιλία του στο Λονδίνο, μια ημέρα αφού το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί τρία χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

«Το Συντηρητικό Κόμμα είναι το κόμμα των προνομιούχων», τόνισε κατηγορώντας την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι συγκατατίθεται σε φορολογικές απαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους κόβοντας παράλληλα τις κοινωνικές δαπάνες και παραδίδοντας στη λαϊκή μήνη τους μετανάστες και τους αποδέκτες κοινωνικής αρωγής.

«Είναι κανονισμοί του παρελθόντος που διοχέτευσαν τα πλούτη προς μια μικρή ελίτ», είπε ακόμη ο αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου βρετανικού κόμματος.

Αντιμέτωπος με δημοσκοπήσεις που προλέγουν μια ηχηρή ήττα του Εργατικού Κόμματος --σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του YouGov, οι Εργατικοί πιστώνονται το 24% των ψήφων, έναντι 48% για τους Τόρις--, ο Κόρμπιν υποστήριξε πως μπορεί να αντιστρέψει την τάση προτείνοντας ένα πρόγραμμα για «όλους τους Βρετανούς και όχι μόνο για μερικούς».

«Δυόμιση χιλιάδες νέοι συμπαθούντες εντάχθηκαν στις τάξεις μας ήδη μέσα σε 24 ώρες», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...