Ένοπλες Συρράξεις

Κλιμάκωση: Ισραηλινός αξιωματικός αιχμάλωτος του συριακού Στρατού - Έπεσε σε ενέδρα έξω από τη Δαμασκό- Εκτελούσε χρέη JTAC!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομάντος της  105ης Ταξιαρχία πεζικού του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Jobar (Δαμασκός) συνέλαβαν δύο διοικητές της περιβόητης οργάνωσης Dzhebhat en-Nusra και «δύο συμβούλους τους», μεταξύ των οποίων και έναν εν ενεργεία αξιωματικό  του ισραηλινού στρατού.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός (πιθανόν ανθυπολοχαγός ή υπολοχαγός) εκτελούσε χρέη JTAC (Joint terminal attack controller) αξιωματικού δηλαδή που καταδεικνύει με λέιζερ στόχους στα μαχητικά αεροσκάφη αφού πρώτα προβεί στην ενδελεχή αναγνώριση τους.

Ο εν λόγω αξιωματικός είχε μαζί του ταυτότητα στελέχους των ισραηλινών δυνάμεων για την πιθανότητα εφόσον συλληφθεί (όπως και έγινε) να μην εκτελεστεί ως τζιχαντιστής.      

Ο συγκεκριμένος είχε καταδείξει στόχους στον πρόσφατο βομβαρδισμό της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ κατά θέσεων στην Παλμύρα.

Σύροι ειδικοί αναλυτές  υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε την εφαρμογή του γνωστού σχεδίου της δημιουργίας του «Μεγάλου Ισραήλ»,  με ενεργή πλέον δράση Ισραηλινών εντός του συριακού εδάφους και τη δημιουργία μιας ενιαίας ομοσπονδίας των αραβικών χωρών υπό την αιγίδα της Δύσης .

«Εφόσον η  πληροφορία  επιβεβαιωθεί και σύμφωνα με πηγές που έχω όντως έχουμε σύλληψη Ισραηλινού στρατιωτικού , αυτό δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την στάση του Ισραήλ στον συριακό πόλεμο. Πώς είναι πλέον αλήθεια αυτές οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης περί ισραηλινής ουδετερότητας;"  αναρωτιέται ο επικεφαλής του Ινστιτούτου γεωπολιτικής έρευνα στη Μέση Ανατολή Anton Mardasov.

«Είμαι μακριά από τη σκέψη ότι το Ισραήλ αποστέλλει εκπαιδευτές του για τη στήριξη της Hayat Tahrir (ισλαμιστική συμμαχία) τίτλο τον οποίο φέρει η Dzhebhat en-Nusra έτσι ώστε να διεισδύσουν στην Δαμασκό. Ποια ήταν τα κίνητρα  του Ισραήλ για κάτι τέτοιο»,  δήλωσε Mardasov.

Πληροφορίες όμως από διάφορες πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ προετοιμάζει την δολοφονία του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ , ειδικά μετά την διένεξη με την Ρωσία για τον συριακό εναέριο  χώρο.

Αυτό είναι πολύ πιθανό σενάριο και σίγουρα είναι κάτι που επιθυμούν τόσο οι Ισραηλινοί-Αμερικανοί όσο και οι Τούρκοι.

Επίσης και είναι απόλυτα "φυσικό"(στα πλαίσια πάντα ενός ανελέητου πολέμου όπου τα πάντα γίνονται), Ισραηλινοί αξιωματικοί να διεισδύσουν εντός συριακού εδάφους , εφόσον η Χεζμπολάχ εξοπλίζεται συνεχώς από τους Ιρανούς με πυραύλους οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στο άμαχο πληθυσμό  της χώρας, αναφέρουν διεθνείς αμυντικοί αναλυτές .

Οι τελευταίες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι τον Άσαντ όμως πλέον το φυλάνε σκληροτράχηλοι Ιρανοί επίλεκτοι κομάντος από την πλέον ειδική μονάδα του ιρανικού στρατού, που ανήκει στους περιβόητους Φρουρούς της επανάστασης.

Η Τεχεράνη σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει να πάθει οτιδήποτε ο Σύρος πρόεδρος διότι όσο είναι αυτός στην εξουσία οι Ιρανοί θα υλοποιούν τα σχέδια τους κατά γράμμα στην περιοχή.

Αυτό όμως που διαφαίνεται όμως ξεκάθαρα είναι ότι το συριακό έδαφος θα αποτελέσει το πεδίο σύγκρουσης πολλών και διαφορετικών δυνάμεων και συμφερόντων , προκαλώντας περιφερειακό και ίσως και παγκόσμιο πόλεμο.

Σε άρθρο  με τίτλο ( Οι Ιρανοί αποκαλύπτουν σχέδιο δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν, του «Μεγάλου Ισραήλ» και ενδοκουρδικού πολέμου), είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό ότι ο  διοικητής του « Ισλαμικού Επαναστατικού  σώματος των φρουρών» (IRGC) στρατηγός  Mohammad Ali Jafari εγγυήθηκε προσωπικά  ότι το Ιράν θα αντιταχθεί «στο  σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία ».

Μιλάμε για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Λεβάντε (ανατολική Μεσόγειο), σε αμερικανικό και ισραηλινό προτεκτοράτο . Ο ίδιος εννοεί την απόσχιση όλων των κουρδικών περιοχών και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους.

Ο Ιρανός στρατηγός έδωσε στην ουσία  μια απάντηση σε παλαιότερη  δήλωση στήριξης του Ισραήλ στην κυοφορούμενη  ίδρυση ενός ανεξάρτητου  Κουρδιστάν.

Η ισραηλινή  υπουργός Δικαιοσύνης Aeylet Shaked από το δεξιό κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι» είχε καλέσει εδώ και ένα χρόνο την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «το δικαίωμα των Κούρδων για ένα αυτόνομο  κράτος», το οποίο θα πρέπει να «συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ».

Σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο όλα ξεκινούν από το  σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία  του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .

Το  σχέδιο που  Πενταγώνου αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν σε τρία μέρη, σιιτικό, σουνιτικό και κουρδικό. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον  Ευφράτη.

Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα, και τον αποκλεισμό της πρόσβασης  των Ιρανών στην Μεσόγειο Θάλασσα.

https://youtu.be/MQJJSrWIwd8?t=2

https://youtu.be/AuTdN1KNqrg

https://youtu.be/EKK12K2kwxw?t=54

 

https://youtu.be/aYTShlcv-14?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης