Κόσμος

«Κλεμμένος Κέρβερος»: Συνεκπαίδευση ΠΑ - USAFE (εικόνες)

Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα συμμετάσχουν από κοινού στην άσκηση ‘’ Stolen Cerberus IV ‘’. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους θα συνεργαστούν μέχρι και τις 28 Απριλίου για την άσκηση αυτή, σύμφωνα με το site της USAFE.

Σκοπός της άσκησης αυτής είναι να ενισχυθεί η συναδελφικότητα μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Η συνεκπαίδευση η οποία είναι σε εξέλιξη πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση  της  Ελευσίνας. Μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πραγματοποιηθούν ρίψεις αλεξιπτωτιστών. 

Αμερικανοί και Έλληνες έφτασαν για την άσκηση ‘’Κλεμμένος Κέρβερος’’ στις 18 Απριλίου 2017 στην βάση της  Ελευσίνας. Σκοπός της άσκησης πέρα από την ενίσχυση της συναδελφικότητας είναι να ενισχυθεί και η δυνατότητα και και η ικανότητα αποτελεσματικότερης συνεργασίας. Περίπου 110 αεροπόροι και τρία αεροσκάφη C-130J Super Hercules από την 86η Αεροπορική Μοίρα της Airlift Wing και την Αεροπορική Βάση Ramstein της Γερμανίας, θα συμμετάσχουν στην άσκηση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό των ΗΠΑ μέχρι τις 28 Απριλίου.

"Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκπαιδευόμαστε και να ασκούμαστε μαζί", δήλωσε ο Ryan Brooks, διοικητής αποστολής για την άσκηση. "Όχι μόνο μας κάνει καλύτερους ως μεμονωμένες μονάδες, αλλά μας βοηθά να εργαζόμαστε καλύτερα ως συμμαχία και να γνωρίζουμε πώς ο καθένας μας πως να αντιμετωπίσουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση και πως θα μπορέσει να εκτελέσει το επιδιωκόμενο σχέδιο με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές