Κοινωνία

Καταγγελία ΣΟΚ από την ΠΟΕΔΗΝ: Ενα ασθενοφόρο - κι αυτό χαλασμένο - επιτηρούσε την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

Σοβαρή καταγγελία για την κατάσταση στο ΕΚΑΒ έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με αυτή, ένα μόνο ασθενοφόρο ήταν επιφορτισμένο με την επιτήρηση της εθνικής οδού στις διακοπές του Πάσχα και αυτό... χάλασε.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το μοναδικό ασθενοφόρο έπαθε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μεταφέρει στο νοσοκομείο 45χρονη που αντιμετώπισε καρδιολογικό πρόβλημα στο χωριό Αερινό Μαγνησίας το Μεγάλο Σάββατο με αποτέλεσμα να αποβιώσει.

Η Ομοσπονδία τονίζει πως πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό που αναδεικνύει την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ λόγω του γερασμένου στόλου Ασθενοφόρων και της τραγικής έλλειψης Διασωστών.

Διερωτάται μάλιστα, αν συνέβαινε ένα τροχαίο ατύχημα και εκείνη την ώρα διεκόμιζε σοβαρά τραυματίες σε Νοσοκομείο, τι θα γινόταν; και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ωραιοποιεί την κατάσταση. Εγκαινιάζει Σταθμούς ΕΚΑΒ χωρίς Ασθενοφόρα, ανακοινώνει προσλήψεις διασωστών που ποτέ δεν γίνονται.

Η Ομοσπονδία μάλιστα σημειώνει πως εάν δεν ήταν η ΠΟΕΔΗΝ και οι δημοσιογράφοι να αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση που περιήλθε το ΕΚΑΒ, δεν θα αποφάσιζε σήμερα το Ίδρυμα Νιάρχου να δωρίσει 113 Ασθενοφόρα οχήματα και άλλα 30 ασθενοφόρο μικρού όγκου. Μόνο που όμως για να τεθούν στη κίνηση χρειάζονται διασώστες, προσθέτει η ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ