Οικονομία

Ιρλανδικό fund πραγματοποιεί πλειστηριασμούς στην Ελλάδα

Ξένο fund, με έδρα την Ιρλανδία, βγάζει στο… σφυρί την περιουσία Ελλήνων πολιτών. Τα κέρδη που θα επιτευχθούν για το fund -μέσω των πλειστηριασμών- από διαμερίσματα κάτω των 100 τ.μ. δεν θα φορολογηθούν στη χώρα μας. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που θα πρεπε να μιλάμε για πιο κοινωνική πολιτική και αύξηση των κρατικών εσόδων.

Ο «Ε.Τ.» της Κυριακής αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για τρεις πλειστηριασμούς, πίσω από τους οποίους βρίσκεται το ιρλανδικό fund. Η διεξαγωγή τους έχει προγραμματιστεί μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, όπως αποτυπώνεται στις σχετικές κατασχετήριες εκθέσεις ακίνητης περιουσίας που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα.

Μάλιστα, τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα σπίτια αποκτήθηκαν -κατά μέσο όρο- από το fund στο 45% της αρχικής τους τιμής, όμως απαιτεί την είσπραξη του 100% αυτής.

Γεγονός που μεταφράζεται σε κέδρος 55% για το fund.

Επιπλέον, το γεγονός πως το φορολογικό καθεστώς είναι πιο ευνοϊκό στην Ιρλανδία από ό,τι στην Ελλάδα θέτει εκτός… πλάνου την επιλογή της εγκατάστασης του fund στην Ελλάδα μέσω υποκαταστήματος. Αλλωστε, δεν είναι υποχρεωμένο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια -βάσει νόμου είναι στη διακριτική του ευχέρεια.

Συνεπώς, το κέρδος θα είναι μηδενικό για τα κρατικά ταμεία της χώρας μας. Αναλυτικότερα οι επικείμενοι πλειστηριασμοί από το ιρλανδικό fund:

1 Ο πρώτος πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Αφορά σε διαμέρισμα 78 τ.μ., που χρονολογείται από το 1974 και βρίσκεται στο ισόγειο ορόφου πολυκατοικίας στο Δήμο Δάφνης -Υμηττού. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται η εμπορική αξία του ακινήτου όπως αυτή προσδιορίζεται κατά την κατάσχεση, δηλαδή το ποσό των 48.749 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο είχαν επιβληθεί οι εξής εγγραφές:

● Προσημείωσης υποθήκης για το ποσό των 120.475,36 ευρώ (11 Απριλίου 2008).
● Αναγκαστικής κατάσχεσης για το ποσό των 106.171,55 ευρώ (1 Σεπτεμβρίου 2016).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...