Επιστήμη

Θα επιβιώσει ή θα καταστραφεί το ανθρώπινο είδος μέχρι το 2050; - Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους μπορεί να είναι πιο κοντά απ' όσο νομίζουμε. Συγκεκριμένα το 2050.

Ο λόγος είναι η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), σύμφωνα με τον Τζεφ Νέσμπιτ, πρώην διευθυντή νομικών υποθέσεων και δημοσίων σχέσεων στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ (NSF). Στην ουσία υπάρχουν δύο σχολές σκέψης. Η μία υποστηρίζει ότι μέχρι το 2050 το ανθρώπινο είδος θα σταματήσει να υπάρχει γιατί η δυνατότητα μάθησης από τα ρομπότ και τις μηχανές θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ανθρώπινη νοημοσύνη καθιστώντας τους ανθρώπους άχρηστους.

Η άλλη σχολή σκέψης υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει το ανθρώπινο είδος αθάνατο, χάρη στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα ανθρώπινα σώματα και τον ανθρώπινο νου, «ξεκλειδώνοντας» έτσι νέες ικανότητες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...