Κόσμος

Η προώθηση των διμερών σχέσεων στη συνάντηση Κοτζιά – Σούκρι

Tο άριστο επίπεδο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου επιβεβαιώθηκε κατά τη διμερή συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ζάππειο.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε πρωτίστως τον κ. Σούκρι για τη συμμετοχή του στην Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, επισημαίνοντας ότι η συμβολή της Αιγύπτου προσφέρει προστιθέμενη αξία στην πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο υπουργών, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ήταν οι υφιστάμενες δυνατότητες για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, ενώ επίσης, εξετάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Σούκρι επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην Υπουργική Συνάντηση της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ