Κοινωνία

Η απρόσμενη επίσκεψη ενός μαυρόγυπα στην Αλεξανδρούπολη (εικόνες)

Οι μαυρόγυπες μπορεί να είναι κατά κανόνα μοναχικά πουλιά, ωστόσο στον δρόμο προς την αναζήτηση της τροφής τους, ακόμη και στα περίχωρα μιας πρωτεύουσας, μπορεί ξαφνικά να εμφανιστούν ανάμεσα στις οικοδομές και τα σπίτια των ανθρώπων. Σίγουρα, κάτι τέτοιο είναι ένα σπάνιο γεγονός, μα όταν συμβαίνει αποτελεί μια αναπάντεχη ατραξιόν που «ταξιδεύει» τους πολίτες μιας μεγάλης πόλης κοντά στη μαγεία της φύσης.

Μια τέτοια ακριβώς περίπτωση συνάντησαν πριν λίγες ημέρες οι πελάτες μιας καντίνας στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν μεσημέρι και ο ιδιοκτήτης της καντίνας μαζί με ορισμένους επιπλέον θαμώνες άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο που τους έκανε αρχικά να τρομάξουν και να βγουν έξω για να αντικρύσουν σε απόσταση αναπνοής έναν μαυρόγυπα, μεγάλο και επιβλητικό να έχει μόλις προσγειωθεί με φόρα στο παρακείμενο πεζοδρόμιο και να τους κοιτά με ηρεμία.

Οι άνθρωποι έσπευσαν να σταματήσουν την κίνηση των διερχόμενων αυτοκινήτων για να προστατέψουν τον γύπα, ο οποίος μόλις συνήλθε άνοιξε τα πελώρια φτερά του και πέταξε μέχρι το διπλανό χωράφι, όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα. Η χαμηλή πτήση του μαυρόγυπα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το άνοιγμα των φτερών του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 300 εκατοστά! Οι μαυρόγυπες, όπως και άλλα μεγάλα αρπακτικά πουλιά, πετάνε με άνετο τρόπο, σαν να τους ωθεί ο αέρας σε μια αρμονική ισορροπία πάνω στους αιθέρες. Στο θέαμα αυτό, τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και οι υπόλοιποι πελάτες της καντίνας έμειναν έκπληκτοι με το επιβλητικό μέγεθος του πουλιού, με την ηρεμία των κινήσεών του και το θάρρος του να πλησιάσει τόσο κοντά τους ανθρώπους! Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν ξαναδεί μαυρόγυπα στη ζωή τους, αλλά είχαν περάσει λίγα χρόνια από την τελευταία επεισοδιακή φορά που ένας μαυρόγυπας είχε επισκεφθεί τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, αυτή τη φορά ήταν τελείως διαφορετικά, αφού τους δόθηκε ευκαιρία να τον παρατηρήσουν για αρκετά λεπτά από πολύ κοντινή απόσταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης