Αρχείο

ΗΠΑ και Γερμανία απειλούν την Ρωσία: "Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν γερμανική πόλη για αιώνες" - Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών μιλά για «μεγάλη απειλή» από την Ρωσία

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Όταν ο επικεφαλής Bundesnachrichtendienst (γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών),  Bruno Kahl, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Spiegel περί «αυξανόμενης και μεγάλης απειλής από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», τότε τα πράγματα μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας δεν οδεύουν σε σωστό δρόμο.

«Η ρωσική στρατιωτική απειλή μεγάλωσε και μεγαλώνει συνεχώς . Ως εκ τούτου, την λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη. Δεν είναι μόνο  απειλή της προπαγάνδας, είναι η  επιστροφή στην ημερήσια διάταξη όλων των συμβατικών θεμάτων στην περιοχή μας», δήλωσε ο  επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, Bruno Kahl.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει διπλασιάσει την  δύναμη μάχης  στα δυτικά σύνορα, και δεν είναι μόνο η παρουσία πυραύλων «Ισκαντέρ ».

«Όλα αυτά δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως μια απειλή της Δύσης. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως δυνητική απειλή»,  δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας .

Πολλοί Γερμανοί ειδικοί μιλούν για προσπάθεια του Πούτιν εδώ και 15 χρόνια να αυξήσει την επιρροή του στην  Ευρώπη, ειδικά στις  φτωχότερες χώρες.

Επίσης οι ίδιοι τονίζουν ότι η ρωσική απειλή αφορά σαφώς τα κράτη της Βαλτικής, αλλά και ό, τι κανείς δεν ξέρει  φυσικά τι ονειρεύεται ο Τσάρος για την Ουκρανία και άλλες περιοχές.

Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει «επιστροφή» στο σύστημα με τις σφαίρες επιρροής και γι αυτόν ολόκληρος ο ζωτικός  χώρος του πρώην ανατολικού  μπλοκ και των Βαλκανίων  είναι χώρος προνομιακής δράσης.

Το κύριο θέμα όμως των Γερμανών παραμένει σαφώς το Καλίνινγκραντ λόγω της μετακίνησης πυραύλων S-400 και Iskandar , οι οποίοι έχουν στην εμβέλεια τους το Βερολίνο και άλλες γερμανικές πόλεις.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Καλίνινγκραντ ονομάζονταν και Κένισμπεργκ και ανήκε στην Γερμανία που το παρέδωσε στην ΕΣΣΔ με το τέλος του πολέμου το 1945.

Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Το ΝΑΤΟ εναντίον του Καλίνινγκραντ επιδιώκει τον αποκλεισμό και την προσάρτηση του από την Γερμανία), αναφέραμε ότι Ρωσικές υπηρεσίες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Καλλίνγκραντ, τονίζοντας ότι είναι μια περιοχή η οποία θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως λόγω της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βαλτική.

Η κύρια αποστολή των νατοϊκών αξιωματούχων είναι να εμποδίσουν πάση θυσία τους ρωσικούς πυραύλους να φτάσουν στην Βαλτική Θάλασσα και να «αλώσουν» μέσω  αυτονομιστικής εξέγερσης την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Το επόμενο στάδιο θα είναι η επιστροφή της  στην «αγκαλιά» της Γερμανίας .

Οι άοκνες προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής,  για να προστατευθούν οι τρεις  δημοκρατίες από την  τρομερή ρωσική «Αρκούδα», κάνει τους ανθρώπους αφελείς και ανήσυχους, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Το γερμανικό και αμερικανικό σχέδιο  είναι ο «εξευρωπαϊσμός» του Καλίνινγκραντ.

Πρόσφατα, ο πρώην Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Μάικλ Μακφόλ έκανε μια πολεμική δήλωση στην οποία  σχολιάζοντας την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, κάλεσε την Γερμανία να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ.

«Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν μια γερμανική πόλη για αιώνες. Μήπως αυτό  σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ τώρα;» έγραψε ο  Μακφόλ  στο Twitter του.

Η δήλωση του πρώην Αμερικανού πρέσβη σε ένα τέτοιο θέμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Στις ΗΠΑ υπάρχει παράδοση κατά την οποία,  πρώην  διπλωμάτες και άλλοι  κυβερνητικοί  αξιωματούχοι , προβαίνουν σε δήθεν αποκαλύψεις , από τις οποίες η  Ουάσιγκτον δεν αποστασιοποιείται ποτέ και σε καμία περίπτωση  .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία αποτελεί το ευρωπαϊκό φυλάκιο της Ρωσίας, είναι στην ουσία  ένα «κόκαλο στο λαιμό» του ΝΑΤΟ.

Εκτός  ότι υπάρχει μια ισχυρή ναυτική βάση, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Βαλτικής Θάλασσας, η παρουσία των πυραύλων  τύπου Iskander-M με 500 χλμ βεληνεκές,  απειλεί ένα μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης  και της Γερμανίας.

Με αυτή την έννοια, η περιοχή του Καλίνινγκραντ μπορεί πράγματι να συγκριθεί με την Κριμαία, ως μια προηγμένη στρατιωτική βάση, παρέχοντας ασφάλεια στην Ρωσία στην καρδιά της Ευρώπης .

https://youtu.be/52Ek4CRdqtg

https://youtu.be/oyV0qHuirXU

https://youtu.be/aEt7De4IY-M

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...