Κόσμος

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Οι εκλογές δεν αλλάζουν το σχέδιο των “27” για Brexit»

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία, τις οποίες πρότεινε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, «δεν αλλάζουν τα σχέδια» των 27 για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Οι βρετανικές εκλογές δεν αλλάζουν τα σχέδιά μας της ΕΕ των 27», δήλωσε ο Πρέμπεν Άαμαν, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις αυτής της ψηφοφορίας στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι μπορεί να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί να εξαναγκάσει τη Βρετανία σε ένα «σκληρό Brexit» προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου, δήλωσε από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον.

«(Οι Συντηρητικοί) βλέπουν μια ευκαιρία να οδηγήσουν τη Βρετανία προς τα δεξιά, να εξαναγκάσουν ένα σκληρό Brexit και να επιβάλουν βαθύτερες περικοπές (στις δημόσιες δαπάνες). Ας υψώσουμε το ανάστημά μας για τη Σκοτία», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Στέρτζον, της οποίας το κόμμα επιδιώκει την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο και αντιτίθεται στο Brexit.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ