Ελληνοτουρκικά

Ετοιμοι το ΕΤΑ, το ΠΝ και η ΠΑ να πετάξουν τους Τούρκους στη θάλασσα - Ορμητήριο την Αγιά Σοφιά κάνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στα πολεμικά του παιχνίδια - Αρχηγός ΓΕΑ: "Είμαστε έτοιμοι να τους απαντήσουμε" - Δείτε βίντεο

Ιεροσυλία! Ορμητήριο την Αγιά Σοφιά θέλει να κάνει ο Ερντογάν για τα πολεμικά του παιχνίδια καθώς έχει βάλει όλα τα εξαπτέρυγα του να βγάλουν άκυρο το διάταγμα με το οποίο η Αγιά Σοφιά είναι μουσείο ενώ υπενθυμίζει διαρκώς την Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας ότι οι "Τούρκοι έριξαν τους Έλληνες στη θάλασσα". Ταυτόχρονα κλιμακώνει περαιτέρω βγάζοντας το ερευνητικό σκάφος TCG CUBUKLU για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου! Την απάντηση στους Τούρκους έδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Χρήστος Χριστοδούλου, το ΕΤΑ και το ΠΝ...

Πριν λίγο είχαμε διπλή εμπλοκή Δυτικά και Νότια της Λέσβου στις 14:50 και 15:00 αντίστοιχα με οπλισμένο Τούρκικο Ζεύγος F-16 με τα μαχητικά μας να απογειώνονται από το νησί της Λήμνου ενώ είχαμε και 3 παραβιάσεις από Τουρκικό Πολεμικό Ελικόπτερο SH-70 το οποίο οι χειριστές μας το αναχαίτισαν  και αυτό.

Πριν λίγο η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι βγάζει το ερευνητικό σκάφος TCG CUBUKLU για παράνομες έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου, θέλοντας να διατηρήσει και να αυξήσει την ένταση στις διμερείς σχέσεις και ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για το μέχρι πού θα τραβήξει το σκοινί ο Ερντογάν, ο οποίος χθες θυμήθηκε τους «Έλληνες που τους πέταξαν οι Τούρκοι στην Θάλασσα στην Μικρά Ασία»...

Η Τουρκία πριν λίγη ώρα εξέδωσε την NAVTEX 381/17 με την οποία δεσμεύει εκτεταμένα σημεία στο κέντρο του Αιγαίου για «επιστημονικές» έρευνες από το TCG CUBUKLU από αύριο 7 έως 8 Μαρτίου.

Οι περιοχές που παράνομα δεσμεύει η Άγκυρα είναι (όπως φαίνεται και στο χάρτη) μεταξύ Χίου και Ικάριας, μεταξύ Άη Στράτη - Λήμνου - Λέσβου και βορείως των Ψαρών . Οι περιοχές αυτές εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και παρά το γεγονός ότι για «επιστημονικές έρευνες» δεν απαιτείται τυπικά άδεια του παράκτιου κράτους, η Τουρκία μονομερώς εκδίδει NAVTEX, διεκδικώντας κυριαρχικές αρμοδιότητες στην καρδιά του Αιγαίου.

Οι φιλοκυβερνητικές τουρκικές εφημερίδες σε ένα ανθελληνικό και αντιχριστιανικό κλίμα, παρουσιάζουν το βιβλίο του ιστορικού Μουσταφά Αρμαγάν με τίτλο τίτλο «Ίντριγκες της Αγίας Σοφίας», στο οποίο ισχυρίζεται ότι η υπογραφή του Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934, με το οποίο η Αγία Σοφία μετατράπηκε από τζαμί σε μουσείο, είναι πλαστή!

Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό η υπογραφή δεν μοιάζει με την υπογραφή του Ατατούρκ, επομένως από νομικής άποψης το διάταγμα αυτό θεωρείται άκυρο και άρα η Αγία Σοφία παραμένει ακόμη τζαμί.

Ο Μουσταφά Αρμαγάν, πάντως, ισχυρίζεται ότι δεν μοιάζει ούτε με τις προηγούμενες αλλά ούτε και με τις επόμενες υπογραφές του Κεμάλ Ατατούρκ. Όπως αναφέρει, πριν από το διάταγμα ο Ατατούρκ υπέγραφε ως ‘Gazi M. Kemal’ και μετά το διάταγμα ως ‘Κ. atatürk’, δηλαδή με μικρό ‘a’. «Πώς το μικρό ‘a’ από το ‘atatürk’ μεγάλωσε στο διάταγμα σε ‘Atatürk’ ή ποιος το μεγάλωσε;», διερωτάται ο Τούρκος ιστορικός.

Στο βιβλίο, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, υπάρχουν παλαιά έγγραφα, που δείχνουν τις σκευωρίες Αμερικανών κροίσων και διπλωματών εκείνη την περίοδο, δηλαδή των επιχειρηματιών Charles Crane και Mildred Barnes Bliss, του τότε Αμερικανού πρέσβη, Joseph Grew, αλλά και του Thomas Whittemore από το Αμερικανικό Βυζαντινό Ινστιτούτο, ούτως ώστε να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε μουσείο.

Το 1935, μάλιστα, υπήρξε αντίδραση για τη μετατροπή αυτή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο από το περιοδικό El Risale που εκδιδόταν στην Αίγυπτο.

Το βιβλίο αναφέρεται ακόμη και σε ένα δημοσίευμα της ελληνικής ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης, με χρονολογία 7 Φεβρουαρίου 1935, σύμφωνα με το οποίο ο Ατατούρκ επισκέφθηκε την Αγία Σοφία τρεις μήνες μετά τη μετατροπή της σε μουσείο. Αναφέρει, ωστόσο, ότι σε καμιά άλλη εφημερίδα της εποχής δεν δημοσιεύτηκε κάτι τέτοιο.

Tην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 Β” ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη παρευρέθη Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Χρήστος Χριστοδούλου την Πέμπτη 6 Απριλίου και με αφορμή το γεγονός αυτό μίλησε και έστειλε μήνυμα στους Τούρκους.

Ο Α/ΓΕΣ, Χ.Χριστοδούλου είπε για τις προκλήσεις της Τουρκίας ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση.

Λίγες ώρες νωρίτερα, Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, υποβρύχια, ελικόπτερα και ομάδες υποβρυχίων καταστροφών είχαν απλωθεί από την περασμένη Δευτέρα στον Σαρωνικό, στο Μυρτώο και όλο το εύρος του Αιγαίου σε μια πρόβα τζενέραλε για πιθανή ελληνοτουρκική σύγκρουση.

Η μαζική αυτή έξοδος τόσων μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού είχε  να κάνει με τις ασκήσεις «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/17» και «ΟΡΜΗ 3/17» που θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα.

Σίγουρα όμως όσο πλησιάζει η ημερομηνία του δημοψηφίσματος στην Τουρκία στις 16 Απριλίου, η έντονη και δυναμική παρουσία μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού φαίνεται πως έχει κριθεί μάλλον ως αναγκαία, προς αποφυγή ή έγκαιρη αντιμετώπιση «άσχημων» περιστατικών.

Επιπρόσθετα, στον φετινό ΗΝΙΟΧΟ 2017  δόθηκε έμφαση στο κομμάτι των Ειδικών Επιχειρήσεων με το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στο παρακάτω βίντεο οι καταδρομείς του ΕΤΑ επιχειρούν με άλμα HAHO από τα 18.500 πόδια. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν εναέρια διείσδυση σε μεγάλη απόσταση με την χρήση αλεξιπτώτου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ