Κοινωνία

Εργατικές κατοικίες: Ρύθμιση οφειλών και επιμήκυνση στην αποπληρωμή τους

Η νέα Υπουργική Απόφαση προβλέπει περικοπή και ρύθμιση τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Aπόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε την δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.

Η νέα Υπουργική Απόφαση προβλέπει την δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ).

Στις παραπάνω ρυθμίσεις εντάσσονται:

α) οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου,

β) οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής,

γ) οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε τα εξής: «Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978. Οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον την δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν».

ergasiakanea.eu

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...