Κόσμος

Επτά ύποπτοι για την επίθεση στο κέντρο της Στοκχόλμης -Ανακρίνονται από τις αρχές

Η σουηδική αστυνομία ανακρίνει επτά υπόπτους για την επίθεση που έγινε την Παρασκευή με κλεμμένο φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, με συνέπεια το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αρχών.

Ένας 39χρονος από το Ουζμπεκιστάν έχει συλληφθεί ως ο βασικός ύποπτος που οδηγούσε το φορτηγό. Ο άντρας αυτός ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφάλειας της Σουηδίας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκάθαρους δεσμούς με ύποπτες για τρομοκρατική δράση, ομάδες.

Από την επίθεση με το φορτηγό, τραυματίστηκαν άλλοι 15 άνθρωποι, καθώς αυτό έπεσε πάνω στους πεζούς που βρίσκονταν σε πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης, για να εισβάλλει στη συνέχεια, σε εμπορικό κατάστημα στο οποίο ξέσπασε φωτιά.

“Επτά άνθρωποι ανακρίνονται για τα γεγονότα,” δήλωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων στη δημόσια τηλεόραση SVT, καθώς έγινε αρκετές αστυνομικές επιχειρήσεις σε διευθύνσεις γύρω από τη Στοκχόλμη κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματικός αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις αυτές της αστυνομίας, αλλά τόνισε ότι “υπάρχει ισχυρό αποδεικτικό υλικό” ότι ο άντρας από το Ουζμπεκιστάν που κρατείται, ήταν ο οδηγός του φορτηγού. Ο συλληφθείς φαίνεται να έδρασε μόνος του, χωρίς οι αστυνομικές αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι υπάρχουν συνεργοί του.

Στη γειτονική Νορβηγία, η αστυνομία προχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί σε ελεγχόμενη έκρηξη μιας “συσκευής που έμοιαζε με βόμβα” στο κέντρο της πρωτεύουσας, Όσλο, ενώ συνελήφθη ένας ύποπτος. Μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη, οι αστυνομικές αρχές σε όλες τη σκανδιναβική περιφέρεια έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...