Ελληνοτουρκικά

Επιστροφή στις ψυχροπολεμικές σχέσεις: Τουρκικό CN-235 αναζητά ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια στο Στενό Χίου-Τσεσμέ!

Τουρκικό (CN-235) Κατασκοπευτικό – Καταγραφικό πέταξε για αρκετή ώρα στα Στενά μεταξύ της Χίου και του Τσεσμέ πολύ χαμηλά εκτελώντας πτήση στους λόφους,στο Λιμάνι αλλά και στη θάλασσα γύρω από τον Τσεσμέ !

Αναλυτές εκτιμούν ότι έψαχναν για δύο ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια που συνόδευαν την ρωσική Φρεγάτα "Γκριγκόροβιτς" που έφτασε στην ΝοτιοΑνατολική Μεσόγειο πριν από μερικές ημέρες, φοβούμενοι ότι τα ρωσικά υποβρύχια ίσως έχουν στήσει παγίδες στη Νατοϊκή αρμάδα που υπάρχει στην περιοχή.

Κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για συμμετοχή σε ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά σύμφωνα και με την ιστοσελίδα veteranos.gr ούτε η θάλασσα, ούτε το μέρος των Στενών ενδείκνυται για Έρευνα και Διάσωση από Αέρος με τα Τεράστια CN-235 που ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας και επιχειρούν υπο τον Μανδύα του ΝΑΤΟ. Στην περιοχή να τονίσουμε πως υπάρχει συνωστισμός πλοίων, καθώς πέρα από την νατοϊκή αρμάδα, υπάρχει αυξημένη ελληνική παρουσία με υποβρύχια τύπου 214, που έχουν απλώσει δίχτυ προστασίας στη νήσο Παναγιά.

Να θυμίσουμε τις 38 Παραβιάσεις που έκαναν δύο Τούρκικα CN-235 μόλις προχθές …Στο Αιγαίο

https://www.youtube.com/embed/NiupUcTRwA8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης