ΗΠΑ

Επικυρώθηκε ο διορισμός του Γκόρσατς στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε την Παρασκευή τον διορισμό του συντηρητικού δικαστή Νιλ Γκόρσατς στο Ανώτατο Δικαστήριο, στη θέση του αποβιώσαντος Άντονιν Σκαλία.

Ο διορισμός εγκρίθηκε με 54 ψήφους υπέρ έναντι 45 κατά. Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί και τρεις Δημοκρατικοί γερουσιαστές υπερψήφισαν την επιλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι υπόλοιποι Δημοκρατικοί καταψήφισαν, ενώ ένας Ρεπουμπλικανός απείχε από την ψηφοφορία.

Ο 49χρονος Γκόρσατς, δικαστής σε ομοσπονδιακό Εφετείο μέχρι σήμερα, αναμένεται ότι θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Ο διορισμός του είναι ισόβιος και, δεδομένου ότι οι συντηρητικοί δικαστές θα πλειοψηφούν στο εξής (5 έναντι 4) εκτιμάται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα κάνει στροφή προς τα δεξιά. Και αυτό, προς μεγάλη ικανοποίηση των συντηρητικών θρησκευτικών ηγετών, των υπέρμαχων της οπλοκατοχής και των πολέμιων των αμβλώσεων ή ακόμη και των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τα άλλα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι η Έλενα Κάγκαν, 56 ετών και η Σόνια Σοτομαγιόρ, 62 ετών (διορίστηκαν από τον Μπαράκ Ομπάμα), ο Στίβεν Μπρέγιερ, 78 ετών και η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, 84 ετών (διορίστηκαν από τον Μπιλ Κλίντον), ο Τζον Ρόμπερτς, 62 ετών και ο Σάμιουελ Αλίτο, 67 ετών (επιλογές του Τζορτζ Ου. Μπους), ο Κλάρενς Τόμας, 68 ετών (διορίστηκε από τον Τζορτζ Χ. Ου. Μπους) και ο Άντονι Κένεντι, 80 ετών, ο παλαιότερος όλων αφού ήταν επιλογή του Ρόναλντ Ρίγκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...