Κόσμος

Επίθεση Στοκχόλμη: Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν είχαν προειδοποιήσει για τον τζιχαντιστή

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν είχαν δώσει πληροφορίες στη Σουηδία μέσω ενός άλλου δυτικού κράτους για τον Ραχμάτ Ακίλοφ, τον άνδρα που κατηγορείται ότι έριξε ένα φορτηγάκι εναντίον πλήθους στη Στοκχόλμη την προηγούμενη εβδομάδα προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα ο Ουζμπέκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Αμπντουλαζίζ Καμίλοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο 39χρονος Ακίλοφ είχε στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος αφού έφυγε από το Ουζμπεκιστάν το 2014 και εγκαταστάθηκε στη Σουηδία.

«Οι πληροοφορίες για τις παράνομες δραστηριότητες του Ραχμάτ Ακίλοφ εστάλησαν μέσω των υπηρεσιών Πληροφοριών μας σε έναν από τους δυτικούς μας εταίρους για να μεταβιβαστούν στη Σουηδία», εξήγησε.

«Το 2014 ο Ραχμάτ Ακίλοφ έφυγε για τη Στοκχόλμη όπου εργαζόταν στον οικοδομικό τομέα. Στη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό στρατολογήθηκε από το ΙΚ μέσω του Διαδικτύου», πρόσθεσε ο Καμίλοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ακίλοφ καλούσε τακτικά τους συμπολίτες του να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ΙΚ.

Οι αρχές του Ουζμπεκιστάν έχουν ήδη ασκήσει διώξεις εις βάρος του Ακίλοφ για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...