Κόσμος

Επίθεση από Ρώσους χάκερ δέχθηκε η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου

Οι Ρώσοι χάκερ «χτύπησαν» και στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έκλεψαν πληροφορίες για αθλητές.

Η IAAF ανακοίνωσε ότι Δευτέρα ότι έπεσε θύμα των χάκερ «Fancy Bears», της ομάδας που είχε «χτυπήσει» και τη βάση δεδομένων της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (WADA), τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ενημερώθηκε τον προηγούμενο μήνα για την επίθεση, αλλά δεν γνωρίζει αν εκλάπησαν πληροφορίες. Φόβοι εκφράζονται πάντως ότι οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων για τα TUE, δηλαδή για την εξαίρεση για θεραπευτικούς λόγους (TUE) που λαμβάνουν κάποιοι αθλητές, για χρήση συγκεκριμένων ουσιών οι οποίες είναι απαγορευμένες.

Ηδη, όλοι οι αθλητές που έχουν λάβει TUE ενημερώθηκαν για το γεγονός. «Προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές που μας είχαν δώσει πληροφορίες που θεωρούσαν ότι ήταν ασφαλείς και εμπιστευτικές», δήλωσε ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάτιαν Κόε.

Ζητώντας συγνώμη από τους αθλητές αυτούς, δεσμεύθηκε ότι η IAAF θα κάνει ό,τι μπορεί για να διορθωθεί η κατάσταση και να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον. Η παγκόσμια ομοσπονδία αποκάλυψε ότι παρατηρήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου η μη εγκεκριμένη πρόσβαση στο δίκτυό της, από απομακρυσμένη τοποθεσία.

Οταν οι Fancy Bear είχαν χακάρει την WADA, αποκάλυψαν απόρρητες πληροφορίες για αθλητές που έχουν λάβει TUE.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...