Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε συμμορία που είχε ρημάξει την κοσμική Αθήνα - Βέρτης, Καμπουρέλη, Μαυρίδης ανάμεσα στα θύματα

Τα ίχνη της συμμορίας των κακοποιών οι οποίοι έβαζαν στο στόχαστρο διάσημους και μη που όμως είχαν μεγάλη οικονομική επιφάνεια εντόπισε η αστυνομία.

Θύματα της συμμορίας ήταν μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, η γνωστή μανικιουρίστ Τέτα Καμπουρέλη και ο μάνατζερ Τόνι Μαυρίδης.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι ληστείες και οι διαρρήξεις που έκαναν ηταν μόνο σε πολυτελή σπίτια στην Αττική, Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 22χρονος Αλβανός ενώ αναζητούνται αλλοι τρείς, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος ο οποίος πιθανολογείται ότι διαφεύγει στην Αλβανία.

Η αδίστακτη συμμορία είναι επίσης υπεύθυνη για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών αλλά και του συζύγου της Τέτας Καμπουρέλη. Επίσης, είχαν κάνει συνολικά εννέα ληστείες, τριάντα έξι διαρρήξεις, επτά περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο κλοπές αυτοκινήτων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κοσμήματα και διαρρηκτικά εργαλεία, ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία  πιστόλια, 11.340 ευρώ και 1.100- δολλάρια καθώς και ποσότητες ναρκωτικών. Επίσης, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοχτώ αυτοκίνητα. Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το -1.000.000- ευρώ!

Ο 22χρονος συνελήφθη, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής και αναζητούνται ένας 25χρονος, ένας 26χρονος και ένας 28χρονος ο οποίος είναι δραπέτης από τις φυλακές της Τίρυνθας.

Η συμμορία δρούσε από τον Απρίλιο του 2016, και διατηρώντας διαφορετική σύσταση κάθε φορά, αλλά πάντα με την παρουσία του εγκεφάλου, του 28χρονου δραπέτη, έμπαιναν νύχτα και φορώντας κουκούλες σε πολυτελή σπίτια και διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πρώτα κατόπτευαν τον χώρο. Πήγαιναν εκεί με κλεμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια έμπαιναν σε αυτά είτε από ανασφάλιστα παράθυρα, είτε έπειτα από παραβίαση τους. Στις περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα με την απειλή των όπλων τους, τους εξανάγκαζαν να αποκαλύψουν το σημείο ππυ είχαν χρήματα και χρηματοκιβώτια. Έξω περίμενε ένας τσιλιαδόρος ώστε να επιτηρεί και να ενημερώνει.

Όταν έφευγαν έπαιρναν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών και στις περιπτώσεις που τα έβρισκαν παρκαρισμένα έξω τα έκλεβαν και αυτά. Στην συνέχεια τα πάρκαραν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από την αστυνομία ενώ όσα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους (κυρίως ευρύχωρα οχήματα, μεγάλου κυβισμού) τους έβαζαν πλαστές πινακίδες. Αν κάποια στιγμή εντοπίζονταν τα αυτοκίνητα τότε είτε άλλαζαν πάλι πινακίδες είτε τα εγκατέλειπαν αφού πρώτα τα καθάριζαν για να μην βρεθεί γενετικό υλικό.

Τα αιματηρά περιστατικά

Δεν δίσταζαν όταν έρχονταν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς ακόμα και να σκοτώσουν.

Στις 30-4-2016 στην Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.

Στις 15-8-2016 στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Στις 10-11-2016 στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

Σε βάρος του 28χρονου εγκεφάλου εκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή ενώ για τον 26χρονο εκρεμμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ