Κόσμος

Προς ολοκαύτωμα στην Κορεατική Χερσόνησο: Η Κίνα έθεσε ολόκληρη την Αεροπορία της σε κατάσταση συναγερμού - 100 μαχητικά απογείωσαν ΗΠΑ-Ν.Κορέα - Αναφορά σοκ: Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ν.Κορέας δεν θα αντέξουν επίθεση!


Του Βασίλη Καπούλα

Πριν λίγο η Κίνα έθεσε σε κατάσταση συναγερμού ολόκληρη την Αεροπορία της και ειδικά τα "στρατηγικά στοιχεία" της, τα μαχητικά και τα βομβαρδιστικά της ικανά να ρίξουν δεκάδες πυραύλους κρουζ ενώ και η Ρωσία έθεσε σε συναγερμό τους πιλότους των Il-38, Ka-27 ,MiG-31 και τα πληρώματα των ανθυποβρυχιακών Tu-142M3 του Στόλου του Ειρηνικού! Η Ρωσία μεταφέρει και νέες δυνάμεις στο Βλαδιβοστόκ.
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/855111317811802113

Η ανακοίνωση έγινε από τις ΗΠΑ και θεωρείται τμήμα του κινεζικού στρατηγικού σχεδίου σε περίπτωση αμερικανικού πυραυλικού πλήγματος κατά της Β.Κορέας.

"Θέλουν να μειώσουν τον χρόνο αντίδρασης σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αφορά την Β.Κορέα" είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Κίνας περιλαμβάνει το ρίσκο ένοπλης σύρραξης στην Κορεατική Χερσόνησο με την ρητορική απειλών από ΗΠΑ και Β.Κορέα να έχει φτάσει σε ακραίο σημείο.

Αλλωστε ΗΠΑ και Β.Κορέα μιλούν και οι δύο για "προληπτικό πλήγμα".

Η Κίνα όπως άλλωστε και η Ρωσία ανησυχεί για κύματα προσφύγων σε περίπτωση έναρξης βομβαρδισμών αλλά και την περίπτωση επανένωσης υπό την Ν.Κορέα, στενού συμμάχου των ΗΠΑ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Κίνας (PLAAF) διεξάγουν τις ασκήσεις “Blue Shield-2017” με τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300 στην έρημο της βορειοδυτικής Κίνας.

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν 10 ημέρες και συμμετέχουν έξι Ταξιαρχίες με S-300PMU1 και S-300PMU2!

Η Κίνα έχει 32 Μεραρχίες με S-300PMU, 64 Μεραρχίες με S-300PMU1 και 64 Μεραρχίες S-300PMU2. 
https://twitter.com/xinfengcao/status/854262606378393600

Η Κίνα ανησυχεί ότι η Αμερικανική επίθεση πλησιάζει όλο και πιο πολύ καθώς χτες Ν.Κορέα και ΗΠΑ στην κοινή ετήσια άσκηση με την κωδική ονομασία "Max Thunder" απογείωσαν 100 μαχητικά όπως F-15K, KF-16, FA-50, F-4E, F-5 αλλά και C-130, E-737, F-16, U-2, AV-8B, EA-18Gs.

Η άσκηση που έγινε στην αεροπορική βάση Kunsan ήταν καθαρά άσκηση προσομοίωσης πλήγματος κατά της Β.Κορέας.

Τα μαχητικά των 2 χωρών χωρίστηκαν σε 2 ομάδας, τους  "Blue Air" και "Red Air".
https://twitter.com/Eire_QC/status/854327226350940160

Η Β.Κορέα απείλησε σήμερα ξανά τις ΗΠΑ για "προληπτικό πλήγμα πέρα από την φαντασία" που θα μετατρέψει τις ΗΠΑ σε στάχτες.

"Αν εξαπολύσουμε αυτό το σούπερ προληπτικό πλήγμα, θα καταστραφεί εντελώς και θα εξαφανιστούν όχι μόνο οι Αμερικάνοι εισβολείς αλλά και οι γύρω περιοχές, η αμερικανική ενδοχώρα θα μετατραπεί σε στάχτες" είπε ο εκπρόσωπος της Β.Κορέας Rodong Sinmun.

To πλέον ανησυχητικό όμως είναι ότι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ν.Κορέας δεν έχουν σχεδιαστεί να αντιμετωπίζουν στρατιωτικά πλήγματα.

Αυτό αποκάλυψε αναφορά που ζητήθηκε να παραδοθεί από την Ν.Κορεατική εταιρεία Hydro & Nuclear Power Co. (KHNP)!

Η αναφορά τόνιζε ότι το εξωτερικό περίβλημα των τοπικών αντιδραστήρων δεν φτιάχτηκε ποτέ για να αντέχει πυραυλικά χτυπήματα ή άλλου είδους στρατιωτικών επιθέσεων!

Το ενισχυμένο τσιμεντένιο περίβλημα είναι το τελευταίο εμπόδιο, η τελευταία γραμμή άμυνας που καλύπτει τους αντιδραστήρες και μπορούν να ανασχέσουν τα ραδιενεργά υλικά και να αποτρέψουν διαρροές σε περίπτωση ατυχήματος!

"Έχουν σχεδιαστεί απλά για να αντέχουν τυφώνες, σεισμούς και άλλου είδους φυσικές καταστροφές αλλά όχι στρατιωτικές επιθέσεις"!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...