Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε νέες πολεμικές εκστρατείες - Για Αιγαίο-Κύπρο αναφέρουν Ρώσοι και δυτικοί - Στρατηγός Κ.Ζιαζιάς: "Αν οι Τούρκοι κάνουν βήμα θα το πληρώσουν ακριβά"

O Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν νέες πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας με την "Ασπίδα του Ευφράτη" να είναι μόνο η αρχή χωρίς όμως να αναφέρει τον στόχο. Ρωσικές και δυτικές πηγές συμφωνούν όμως ότι αναφέρεται σε Αιγαίο και Κύπρο.

Την ίδια στιγμή ο πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία δηλώνοντας: “Αν κάνουν βήμα οι Τούρκοι θα το πληρώσουν πολύ ακριβά”! Ο Στρατηγός Ζιαζιάς μίλησε στην εφημερίδα Βήμα της Κω.

Η επόμενη στρατιωτική επιχείρηση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, την οποία προετοιμάζει πυρετωδώς σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας θα είναι στο Αιγαίο και την Ελλάδα.  Όλες οι πληροφορίες σε αυτό συγκλίνουν.

Αυτό αποκάλυψε έμμεσα ο ίδιος ο Τούρκος "Σουλτάνος" δηλώνοντας ότι η " επιχείρηση ασπίδα του Ευφράτη" είναι η αρχή και έπεται και....συνέχεια. 

Την ίδια στιγμή Αμερικανοί, Βρετανοί , Ρώσοι και άλλοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλείας μιλούν για επικείμενη στρατιωτική σύγκρουση στο Αιγαίο ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες με αφορμή ( 3, 19, 17) νησιά και βραχονησίδες με τον αριθμό να ποικίλει και να μεταβάλλεται συνεχώς, ενδεικτικό του κλίματος που έχει καλλιεργήσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στην πόλη Rize (πρόκειται για την πρώτη πόλη που μετακίνησε άγαλμα του Κεμάλ από την κεντρική πλατεία της), τόνισε για πρώτη φορά για «ελεγχόμενο σοκ» για τον  Kılıçdaroğlu  από έγγραφα που έχει  στην κατοχή του.

Στη συνέχεια, μιλώντας στην Τραπεζούντα Ερντογάν, αφού τόνισε το τέλος του πρώτου σταδίου της επιχείρησης « Ασπίδα του Ευφράτη» πρόσθεσε: « Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον και ήδη κάνουμε προετοιμασίες για νέα στρατιωτική επιχείρηση» , χωρίς να διευκρινίσει για πού όμως .

Τα υπόλοιπα  κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις Ερντογάν που απευθύνονται στο ευρύ κοινό αναφέρουν ότι:

«Πιστεύω ότι οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν έξω  στις 16 Απριλίου παρά όλα τα εμπόδια. Έχουμε δώσει 3 δισ λίρες σε επενδύσεις στο Rize τα τελευταία 14 χρόνια.

Στο τέλος του 2021 θα ολοκληρωθεί και το αεροδρόμιο μας. Στην πόλη του Rize μετά από αυτό αρχίζει μια νέα εποχή. Είχαμε 75 πανεπιστήμια, και σήμερα υπάρχουν 181 γιατί επιθυμούμε μια μορφωμένη νεολαία. Οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας μας και θα έχουν  το δικαίωμα να εισέλθουν  στο κοινοβούλιο. Θέλουμε  νέο και δυναμικό κοινοβούλιο.

Οι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν συγκατάθεση και μας θεωρούν φασίστες αλλά εμείς δεν βλάψαμε ποτέ την αξιοπρέπεια καμίας  χώρας.

Μερικοί ηγέτες στη Δύση  δεν είναι σε θέση να χωνέψουν την ύπαρξη του τουρκικού  έθνους. Ο αδελφός στην Ευρώπη βάζει εμπόδια να  αποτραπεί στο άλλον  αδελφό και την αδελφή μου  να ψηφίσουν.....γιατί;

Βλέπουμε επίσης ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν άσυλο σε αυτούς τους προδότες ( πραξικοπηματίες αναφέρεται και στην Ελλάδα) , γιατί τους δίνουν άσυλο ;», κατέληξε ο Ερντογάν δείχνοντας σαφώς τις προθέσεις του για το τι θα κάνει το επόμενο διάστημα .

Άλλωστε ο ίδιος ο  πρώην διευθυντής της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Zaman, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ που ζει στην Σουηδία είχε δηλώσει προχθές :

" Δεν νομίζω πως ο Ερντογάν θέλει να κηρύξει ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάδα. Ωστόσο θα χρησιμοποιήσει -όπως τον ακούμε συχνά τελευταία- εθνικιστική ρητορική και δρομολογεί κάποιο «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο.

Μόνο που κανείς δεν μπορεί αν ξέρει, πόσο εύκολα το «θερμό» αυτό επεισόδιο μπορεί να ξεφύγει και να κλιμακωθεί και στη συνέχεια να μην μπορεί να «μαζευτεί». 

Σας θυμίζω πως το 2003 είχε σχεδιαστεί ένα σχέδιο πρόκλησης τεχνητής έντασης με την Ελλάδα , όπου υπερ-εθνικιστές στρατηγοί είχαν προτείνει την κορύφωση των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, με στόχο να πιεστεί η Ελλάδα ώστε να προχωρήσει σε κατάρριψη η οποία και θα έδινε αφορμή για «θερμό» επεισόδιο.

Για την ιστορία αυτή, υπάρχουν ντοκουμέντα που αποκαλύφθηκαν στα δικαστήρια. Δεν έχουν φραγμούς. Το τελευταίο διάστημα στοχοποιείται η Ελλάδα ως «εχθρός»  στο στράτευμα και στην τουρκική κοινωνία".

Ο Τούρκος πρόεδρος για όσους γνωρίζουν οθωμανική ιστορία επιχειρεί να «επαναλάβει» τον προκάτοχο Σουλεϊμάν τον αποκαλούμενο και  «Μεγαλοπρεπή» ( Μέγας σφαγέας)  έχοντας τους Τούρκους σε συνεχείς εκστρατείες «απασχολημένους» συνεχώς.

Είναι ένας τρόπος να προσπαθήσει να ελέγξει κάποιος 80 εκατομμύρια «ανομοιογενείς» πολίτες μέσα σε μία χώρα στην οποία υπάρχουν τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και πολύς ισλαμικός φανατισμός.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Ετοιμάζει επίθεση ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην Ελλάδα – Άμεσα να δοθούν όπλα στον τοπικό πληθυσμό και να γίνει κλήση των εφέδρων – Αφορμή το ισραηλινής εμπνεύσεως κράτος του Κουρδιστάν), αναφέραμε  μόνο η Ελλάδα τελικά θα σταματήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και μάλιστα με στρατιωτικά μέσα. Θέμα χρόνου είναι τουρκική αποβατική ενέργεια στο Αιγαίο καθώς η Άγκυρα χάνει το παιχνίδι στο μέτωπο της Συρίας με τους Κούρδους να ενώνουν τα καντόνια τους.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χάνει στις δημοσκοπήσεις αλλά  ακόμη και οριακά μπορεί να επικρατήσει, τον Νοέμβριο έχει προεδρικές εκλογές…οπότε πάμε για παρατεταμένη πολεμική περίοδο στα ελληνοτουρκικά.

Το ισραηλινής εμπνεύσεως κράτος του Κουρδιστάν θα είναι πραγματικότητα σε λίγο καιρό και το Ισραήλ θα αποκτήσει το στρατηγικό βάθος που χρειαζόταν και  ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έχει μόνο μια διέξοδο, προς την Ελλάδα…

«Πρέπει να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ικανός για το επόμενο βήμα, θα κάνει απόβαση στο σύμπλεγμα Καστελορίζου. Η Τουρκία, είτε ως κεμαλική είτε ως νεοοθωμανική, έχει από το 1956 από τις ρήσεις του Νιχάτ Ερίμ, μέχρι τον Νταβούτογλου και μετά μία συγκεκριμένη πολιτική διεκδικήσεων τις οποίες επιθυμεί να υλοποιήσει όταν ο χρονισμός είναι ο κατάλληλος ",  ανέφερε και ο καθηγητής Ι.Μάζης.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα του κ. Ερντογάν. Οσο βλέπουμε στις αξιόπιστες εξ αυτών τον κ. Ερντογάν να προηγείται με άνεση, να ξέρουμε ότι το θερμό επεισόδιο και η κλιμάκωση η θερμή θα γίνει με την όξυνση του κουρδικού ζητήματος", κατέληξε ο ίδιος .

Ο πόλεμος στην Συρία, η εισβολή στο Ιράκ , οι προκλήσεις στο Αιγαίο και το σχέδιο «ισλαμοποίησης» χιλιάδων Τούρκων αξιωματικών και υπαξιωματικών που έχουν γαλουχηθεί με τα κεμαλικά ιδεώδη, προκαλεί ήδη «βραχυκύκλωμα» σε όλη την δομή των τουρκικών δυνάμεων από κάτω μέχρι «ψηλά» επάνω.

Οι  μαζικές συλλήψεις χιλιάδων στελεχών στους τρεις κλάδους έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση αποσύνθεσης λόγω έλλειψης  έμπειρων στελεχών, ιδίως αυτούς που εκπαιδεύτηκαν με νατοϊκά πρότυπα και με εμπειρία σε διεθνείς ασκήσεις και σχολεία στις ΗΠΑ.

Για αυτό και μια πολεμική αντιπαράθεση με την Ελλάδα που «βασανίζεται» από την Τρόικα και μια «εύκολη νίκη» που υπάρχει μόνο στο μυαλό του Ερντογάν, θα έδινε στον ίδιο τον απαιτούμενο πολιτικό χρόνο να μετατρέψει την πρώην κεμαλική Τουρκία σε θεοκρατικό κράτος τύπου Ιράν με κάποιες παραπάνω «ελευθερίες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...