Κοινωνία

«Δυνατό» το βιογραφικό του ενός εκ των δραστών του Π. Φαλήρου - Ήταν πρωτοπαλίκαρο Ρώσου Αρχιμαφιόζου με ειδικότητα στις ένοπλες ληστείες

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν πόσο επικίνδυνοι ήταν οι δράστες που συμμετείχαν στη ληστεία σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με αυτές ο ένας από τους δύο ληστές που συνελήφθησαν, ο Ρώσος «Ιγκόρ», 40 ετών, έχει απασχολήσει τις αρχές για 36 ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών, επιχειρήσεων και είχε συλληφθεί σε επιχείρηση των ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη. Πρόκειται μάλιστα για πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου ληστή χρηματαποστολών «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος ληστής τον Ιούλιο του 2011 μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς και είχε εισβάλει σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, και υπό την απειλή καλάσνικοφ απέσπασαν 150.000 ευρώ. Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη και κατηγορήθηκαν για 36 ένοπλες ληστείες και 18 κλοπές οχημάτων.

Ο Ρώσος με τους συνεργούς του συμμετείχε και στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009 σε άλλη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 με λεία 12.640 ευρώ. Σε αυτή την ληστεία, έγιναν αντιληπτοί από φύλακα παρακείμενου υποκαταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ιδιώτης και η δωδεκάχρονη κόρη του.

Ποιος είναι ο «Ρουσλάν»

«Εγκέφαλος» επικίνδυνης συμμορίας που αποτελούνταν από ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς θεωρείται ο «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνης» με τον οποίο συνεργαζόταν ο Ρώσος ληστής «Ιγκόρ» που συμμετείχε στη ληστεία του Παλαιού Φαλήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Ρουσλάν», 38 ετών και εξειδικευμένος στις ληστείες χρηματαποστολών με λεία που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου του 2010 στη Λιβαδειά.

Ο «Ρουσλάν» συμμετείχε στη συμμορία που φορώντας αποκριάτικες μάσκες Ελλήνων πολιτικών είχαν ληστέψει τουλάχιστον πέντε χρηματαποστολές. Η 15μελης σπείρα εξαρθρώθηκε το 2008 από την Ασφάλεια Αττικής ωστόσο ο επικίνδυνος «Ρουσλάν» κατάφερε να διαφύγει.

Ο ίδιος φέρεται να είναι πίσω και από τη συμμορία που το διάστημα Ιουλίου -Αυγούστου 2009 λήστεψε ένα υποκατάστημα τράπεζας και υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών στη Σαντορίνη.

Νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2007, ως επικεφαλής 15μελους συμμορίας που παρίστανε τους αστυνομικούς λήστεψαν όχημα χρηματαποστολής μεγάλης εταιρείας αφαιρώντας 1,9 εκατ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου είχαν ακινητοποιήσει στη Λεωφόρο Πάρνηθος-Αχαρνών ένα βαν χρηματαποστολής που μετέφερε 2 εκατομμύρια ευρώ αδειάζοντας πάνω τους το όπλα τους ωστόσο ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει.

Πώς δρούσε

Όπως προκύπτει από έγγραφα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας ο «Ρουσλάν» είχε συνεργούς και στο υπουργείο Μεταφορών καθώς μέλη της σπείρας του αφού εντόπιζαν πολυτελή ΙΧ, κατέγραφαν και εξακρίβωναν τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους, ενώ επίορκος υπάλληλος του υπουργείου τους βοηθούσε και στη συνέχεια έφτιαχναν πλαστά μηχανογραφικά δελτία.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης στις ληστείες των χρηματαποστολών, πληροφορίες θέλουν τη συμμορία, πριν χτυπήσει, να σταθμεύει κοντά στο σημείο της επίθεσης ένα βαν στο αμάξωμα του οποίου άνοιγαν τρύπες για να τοποθετήσουν κάμερες ώστε να παρακολουθούν τον χώρο άνοιγαν τρύπες. Στη συνέχεια έκλειναν το δρόμο στην χρηματαποστολή και με τη χρήση όπλων ή με βαριοπούλες προσπαθούσαν να καταστρέψουν το όχημα για να το ληστέψουν. Αμέσως μετά τις ληστείες αποχωρούσαν από το σημείο με κλεμμένες μηχανές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια σπείρα είχε ληστέψει στις 5 Νοεμβρίου του 2007 725.650 ευρώ από επιχείρηση εμπορίας καπνικών προϊόντων στο Κορωπί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ