Οικονομία

ΔΝΤ: Eγινε πρόοδος αλλά παραμένουν ανοικτά σημαντικά θέματα [βίντεο]


Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μίλησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρυ Ράις αρνούμενος ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το Eurogroup της Παρασκευής.

«Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ ήταν πλήρως ενεργό, στις διαπραγματεύσεις εμπλέκεται τόσο η Ντέλια Βελκουλέσκου όσο και ο Πολ Τομσεν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε νέα επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστιάν Λαγκάρντ και ότι υπάρχει τακτική επαφή.

«Εγινε πρόοδος αλλά σημαντικά θέματα παραμένουν ανοικτά. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι η αποστολή του Ταμείου θα μπορεί να γυρίσει σύντομα στην Αθήνα», δήλωσε αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν θα κάνω εικασίες για το αυριανό Eurogroup».

Εν συνεχεία θύμισε όσα είπε τη Δευτέρα η Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δηλαδή απαιτείται πρόοδος σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους από την πλευρά των ευρωπαίων.
https://twitter.com/IMFSpokesperson/status/849995552938876929

Αναφορικά με το θέμα του χρέους και το χρονοδιάγραμμα σημείωσε ότι «όταν κλείσει το θέμα των μεταρρυθμίσεων θα εξεταστεί αυτό του χρέους ώστε η ρύθμιση να «κουμπώνει» με τις μεταρρυθμίσεις. Για να πάμε αίτημα για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν και τα δυο στοιχεία».

Αναφορικά με τις πληροφορίες για αίτημα του ΔΝΤ να υπάρξουν μέτρα το 2018 αρνήθηκε να απαντήσεις επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες και αρνήθηκε ουσιαστικά να απαντήσει στο ερώτημα ποιος φταίει για την πολύμηνη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις και απέφυγε να πάρει θέσει σε πολιτικό επίπεδο.

«Ολοι δουλεύουν για ένα πρόγραμμα που θα φέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Δουλεύουν με καλή θέληση. Σε ότι αφορά το ΔΝΤ εστιάζουμε στα οικονομικά προσπαθούμε να υπηρετήσουμε την χώρα-μέλος μας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα. Οι προθέσεις του ΔΝΤ είναι καθαρές. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας» υποστήριξε.

Τέλος, σε ότι αφορά τη Σύνοδο του ΔΝΤ αρκέστηκε να πει ότι η ελληνική αποστολή θα είναι στην Ουάσιγκτον όπως και οι αποστολές των άλλων χωρών και δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια συνάντηση, ωστόσο δεν υπάρχει προγραμματισμένη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...