Ελληνοτουρκικά

Δεν θα κάνει Πάσχα ο στρατός: Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις με την Τουρκία να πραγματοποιεί πρόβα επίθεσης - Συναγερμός «Blazy Sky» στην 181 MK/B «HAWK» - Ρίψεις Αλεξιπτωτιστών στη Λέσβο

Πρόβα τζενεράλε έκαναν οι Τούρκοι καθώς ολοκληρώθηκε η τουρκική ναυτική άσκηση «Deniz Yıldızı 2017» με τις μονάδες του τουρκικού Ναυτικού να πραγματοποιούν βολές πυραύλων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις εκτοξεύσεις. Σε επιφυλακή βρίσκoνται πάντως Ελλάδα και ΝΑΤΟ καθώς το Καστελόριζο βρίσκεται πάλι στο τουρκικό στόχαστρο με τον Ερντογάν και τον Ακιντζί να απειλούν Αθήνα και Κύπρο.

Όσο αφορά την τουρκική άσκηση:

Το υποβρύχιο TCG Çanakkale εκτόξευσε για πρώτη φορά από συνολικά το τουρκικό Ναυτικό, από υποβρύχια θέση, πύραυλο τύπου UGM-84 Harpoon στο ο.29 του βίντεο, η κορβέτα TCG Heybeliada εκτόξευσε πύραυλο τύπου RGM-84F Harpoon Blok II ενώ οι φρεγάτες, TCG Gökçeada, TCG Fatih, TCG Barbaros, η κορβέτα TCG Büyükada και η τορπιλάκατος TCG İmbat, εκτόξευσαν αντιαεροπορικούς πυραύλους.

https://www.youtube.com/watch?v=lqMskSEQt8g

https://www.youtube.com/watch?v=MVeltMsATn0

Η ανησυχία που υπάρχει στην Αθήνα για πιθανή σπασμωδική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας έχει θέσει σε διαρκή ετοιμότητα τον στρατιωτικό μηχανισμό της Ελλάδας.

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, αλλά και όλη η ιεραρχία θα κάνουν Πάσχα είτε εντός ΥΠΕΘΑ είτε κοντά στο τηλέφωνο και πάντως αυστηρά εντός Αττικής.

Στις μονάδες έχουν δοθεί οδηγίες ώστε οι πασχαλινές άδειες του προσωπικού να μην επηρεάσουν ούτε στο ελάχιστο την ετοιμότητά τους.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται εκτός από το Αιγαίο και στην περιοχή της Θράκης, σύμφωνα με την εφημερίδα REAL NEWS.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν κλιμακώνει την ρητορική του εναντίον της Ελλάδας.

Με την τουρκική κρατική τηλεόραση να δείχνει συνεχώς το λιμάνι της Σμύρνης, όπου είχαν παραταχθεί δεκάδες τουρκικά πολεμικά πλοία, για να δώσουν και το κατάλληλο πορτραίτο του νέου “Πορθητή” των Σελτζούκων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

«Από την ημέρα που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης, αυτή η γη δεν ξανα-λερώθηκε πάλι με μπότα εχθρού. Ο βουλευτής Ικονίου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος λέει ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης, όσους πουν “ΝΑΙ” στις 16 Απριλίου. Άντε έλα, να δούμε ποιον θα ρίξεις στη θάλασσα. Και ο πρώην πρόεδρος (της αντιπολίτευσης) δηλώνει ότι αν βγει το “ΟΧΙ” θα χαρούν όπως τότε που έριξαν τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Τι απρέπεια είναι αυτή; Πού είναι η δημοκρατία, που είναι η ελευθερία;».

Όπως σημείωνει το thepressroom.gr σε άλλο σημείο, των “πύρινων” λόγων του ο Ταγίπ Ερντογάν θύμισε και την τραγωδία που βίωσε η Σμύρνη και οι κάτοικοί της και την χρησιμοποίησε ως επιτυχία και παράδειγμα, κομπάζοντας για το θεάρεστο έργο των προγόνων τους που κατέσφαξαν, βίασαν γυναικόπεδα, έκαψαν και ισοπέδωσαν έναν τόπο που Έλληνες ίδρυσαν και Έλληνες ζούσαν εκεί επί χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστούν οι ορδές των τσετών και των κακοποιών του Κεμάλ…

«Η Σμύρνη την ώρα που ο εχθρός έπεφτε στη θάλασσα, τυλίγονταν στις φλόγες. Η Σμύρνη είναι μία πόλη που ξανα-γεννήθηκε από τις στάχτες της μετά τον πόλεμο. Η Σμύρνη πιστεύω ότι στις 16 Απριλίου θα δώσει το απαραίτητο μάθημα σε όσους θέλουν να πετάξουν στη θάλασσα όσους ψηφίσουν “ΝΑΙ”».

Δεν θα πρέπει να αναμένονται μονομερή βήματα από την τουρκοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε και αό την πλευρά του ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Είπε ακόμα πως εάν αρχίσουν γεωτρήσεις τον Ιούλιο, χωρίς να υπάρξει λύση, θα προκληθεί ένταση.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά ΔΕΝ θέλει διαιτησία και γραπτές επίσημες προτάσεις. Θέλουμε γεφυρωτικές απόψεις και προτάσεις» είπε.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, ανέφερε, θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με καλή θέληση και θα κάνει βήματα προς τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση της πολιτικής ισότητας.

Είπε δε ότι είναι σημαντικό η ελληνοκυπριακή πλευρά να προσέλθει με τη φιλοσοφία της ομοσπονδίας.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, ανέφερε, θα συμπεριφερθεί με λογική και ρεαλισμό, για να προσθέσει ότι η λογική των μηδενικών στρατευμάτων και μηδενικών εγγυήσεων δεν είναι ρεαλιστική ούτε λογική.

Το μέλλον, συνέχισε, δεν μπορεί να κτιστεί με προσεγγίσεις του παρελθόντος, όπως η ένωση, η διχοτόμηση και η προσάρτηση, ούτε και με αντιλήψεις περί μειοψηφίας και πλειοψηφίας, για να συμπληρώσει πως στην ομοσπονδία υπάρχει πολιτική ισότητα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, είπε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα στη Βουλή διόρθωσαν το λάθος.

Με την τουρκική προκλητικότητα να κορυφώνεται, η ΑΣΔΕΝ με τους Σχηματισμούς της,το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου εκτέλεσε Βολές Πυροβολικού Μάχης και Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων.

Την Παρασκευή 07 Απριλίου 2017, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης επισκέφθηκε Πυροβολαρχία της 181 Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων «HAWK».

H Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, έχει τη δυνατότητα να εκτελεί ποικίλες αποστολές Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής της εκπαίδευσης, το δεκαπενθήμερο από 27 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2017, το προσωπικό και τα πτητικά μέσα της, εκτέλεσαν πληθώρα αποστολών σε ολόκληρο τον Ελλαδικό Χώρο, που συνοψίζονται σε:
-Συνεκπαιδεύσεις με Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων.
-Αποστολές Επιτήρησης.
-Συμμετοχή σε ΤΑΜΣ όλων των κλιμακίων Μονάδων και Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς.
-Συμμετοχή στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μέσης Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017».

Το παραπάνω χρονικό διάστημα, τα ελικόπτερα όλων των τύπων της Ταξιαρχίας, εκτέλεσαν συνολικά 238 εξόδους, ημέρα και νύχτα, και συμπλήρωσαν 445 ώρες πτήσης.

Το διήμερο 5 και 6 Απριλίου 2017, εκτελέσθηκε Συντήρηση Ικανότητας Αλεξιπτωτιστών στην Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ, στη Λέσβο.

https://www.youtube.com/watch?v=iogCmYMUGfU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές