Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει θερμοπυρηνικός πόλεμος

«Θερμοπυρηνικός» πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, προειδοποιεί ο πρέσβης της Βορείου Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, ρίχνοντας «λάδι» στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον.

«Οι αμερικανικές πράξεις μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο», δηλώνει ο Κιμ Ιν Ριόνγκ κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι άκρως ανησυχητικές δηλώσεις του πρέσβη της Βορείου Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη διατυπώθηκαν λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, στην αποστρατικοποιημένη ζώνη Νοτίου-Βορείου Κορέας .

Όμως, τα λεκτικά πυρά που εκτόξευσε ο Βορειοκορεάτης πρέσβης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Κιμ επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί μία επικίνδυνη κατάσταση με βάση την οποία μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή θερμοπυρηνικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNN, o Βορειοκορεάτης πρέσβης συμβουλευόταν την επιστολή του την οποία διάβαζε με προσοχή στους δημοσιογράφους.

«Η Ουάσινγκτον διαταράσσει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.», τόνισε προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου από τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προειδοποιούσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε οποιαδήποτε απαραίτητα μέτρα καθώς η εποχή της στρατηγικής υπομονής έχει παρέλθει. Κατά την επίσκεψή του στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στην Κορεατική Χερσόνησο, ο Μάικ Πενς υπογράμμιζε ότι, από την πλευρά του Λευκού Οίκου όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.

Την ώρα που νοτιοκορεατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι την επόμενη εβδομάδα τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν στη θάλασσα της Ιαπωνίας για κοινές ασκήσεις με το νοτιορεατικό Ναυτικό, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μεταβαίνει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.Οι εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που θα έχει σήμερα στο Τόκιο ενώ παράλληλα, θα εξεταστεί η προοπτική ανάπτυξης του διμερούς πλαισίου οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...