Πολιτική

«Βόμβα» Σκουρλέτη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπει» τέταρτο μνημόνιο

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Οι νέες προκλήσεις, για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία» ο υπουργός εσωτερικών προέβλεψε εμμέσως πλην σαφώς ότι οδηγούμαστε σε ένα νέο τέταρτο μνημόνιο!

«Η πολιτική των μνημονίων είχε τα χαρακτηριστικά να γίνει η χώρα μας το πειραματόζωο για να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Είμαστε στον 7ο χρόνο σε μνημόνιο και ακούγεται από διάφορες μεριές ότι ενδεχομένως θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο . Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή, το γνωρίζαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγματευσης είπε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι "η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε μία αρκετά δύσκολη στιγμή" και πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 «η μη κανονικότητα έχει γίνει κανονικότητα για μας, έχει γίνει συνήθεια να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είπε ότι επέλεξε τη λύση με το μικρότερο κόστος για την κοινωνία να μην πάμε σε βίαιη φτωχοποίηση»
Είναι όμως λάθος να συμβιβαστούμε με την ταυτότητα των μνημονίων , θα ψάχνουμε τη χαραμάδα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα ανακούφισης»... σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Σε ότι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης είπε ότι «θα μπορούσε να κλείσει τον Δεκέμβριο αλλά οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι μας δείχνουν να μη σέβονται την υπογραφή τους . Η υπόθεση δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, οι ακραίες φωνές θέλουν να κάνουν την συμφωνία του 2015 φυσαρμόνικα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε εγκληματική τη στάση της Ν.Δ., λέγοντας ότι ζητεί από την κυβέρνηση να αποδεχθεί «με ψηλά τα χέρια όσα μας ζητούν οι ακραίοι δανειστές». «Φωνάζοντας για εκλογές η Ν.Δ. προσπαθεί να κρύψει την ταύτιση της με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε», πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε ότι ξαφνικά οι δανειστές ζήτησαν την εκποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «μας ζητά να πουλήσουμε τη ΔΕΗ σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της αξία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...