Πολιτική

Βενιζέλος για ΣΥΡΙΖΑ: Πάει στον Πανάγιο Τάφο και στον Μπελογιάννη με την ίδια άνεση

Κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άσκησαν ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη, που έγινε σε κεντρικό πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει καμία αξία, κανένα όριο. Μπορούν να ειπωθούν τα πάντα, να υπηρετηθούν τα πάντα για την παραμονή στην εξουσία. Το ότι διατηρούμαι στην εξουσία εν πλήρη απουσία αξιακών αναστολών φαίνεται στα πιο ακραία ζητήματα. Με την ίδια άνεση που πηγαίνω στον Πανάγιο Τάφο για τον μύρο, με την ίδια άνεση πηγαίνουμε να καπελώσουμε την εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Μπελογιάννη. Δεν υπάρχει καμία αναστολή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε επικριτικός με το λόγο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως έχει κάνει στροφή 240 μοιρών. «Τα ψέματα για τα οποία μιλάμε τώρα είναι βαθιά, πολιτικής και ιστορικής ενοχής. Είναι το ένοχο ιστορικό ψέμα και όχι το αθώο κοινωνικό ψέμα για να γιορτάζουμε την 1η Απριλίου», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής της ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως «ζούμε μία άλλη πραγματικότητα που στην πατρίδα μας έχει έντονη πολιτική σφραγίδα τα τελευταία χρόνια. Τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έγιναν κυβέρνηση και τους ένωνε ο κοινός αγώνας κατά των μνημονίων. Σήμερα τι τους ενώνει αφού εκλείπει ο κοινός στόχος; Η απάντηση είναι προφανής. Η καρέκλα της εξουσίας».

Επιπλέον, ο κ. Καλαφάτης με αφορμή το βιβλίο το οποίο το χαρακτήρισε «πολύ ισχυρό εργαλείο της δημοκρατίας» υποστήριξε πως «είναι διαφορετικό να ακούς σποραδικά λέξεις όπως αξιολόγηση, θεσμοί και αναπαλαισίωση. Πού να πάει το μυαλό του συνταξιούχου πως αναπλασιώνεται το πορτοφόλι του και μάλιστα σε μίνι μέγεθος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...