Κόσμος

Βενετία και Μιλάνο ετοιμάζουν δημοψήφισμα – Πιέσεις στη Ρώμη για τους φόρους

Ένα δημοψήφισμα αλλιώτικο από τα συνηθισμένα ετοιμάζουν τον Οκτώβριο οι περιφερειάρχες στο Μιλάνο και τη Βενετία.

Οι περιφερειάρχες της Λομβαρδίας και του Βένετο αντίστοιχα, οι οποίοι εξελέγησαν με την Λέγκα του Βορρά ζητώντας μεγαλύτερη αυτονομία από την κυβέρνηση της Ρώμης, αποσκοπούν στο να ασκήσουν πιέσεις στην ιταλική πρωτεύουσα καθώς οι πολίτες τους είναι εκείνοι με το μεγαλύτερο ποσοστό καταβληθέντων φόρων.

Την σχετική ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έκανε νωρίτερα ο Ρομπέρτο Μαρόνι, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

«Αύριο θα ανακοινώσω την ακριβή ημερομηνία που έχουμε επιλέξει, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική ψήφο» τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Μαρόνι.

Παράλληλα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «είναι ενθουσιασμένος και δεν βλέπει την ώρα να στηθούν οι κάλπες την ίδια ημέρα, στην Λομβαρδία και στο Βένετο».

Βασική πτυχή της απόφασης είναι να ενισχυθούν τα ποσοστά της Λέγκα, τα οποία, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου σε πανιταλικό επίπεδο, είναι «καθηλωμένα» εδώ και πολλές εβδομάδες στο 12,5%.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Βενετίας και στέλεχος της Λέγκα Λούκα Τζάια, θεωρείται ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ηγεσία της ιταλικής κεντροδεξιάς και το δημοψήφισμα αυτό αποτελεί ιδανική ευκαιρία για μεγαλύτερη προβολή στα ιταλικά μέσα προσπαθεί, ενόψει της τελικής αναμέτρησης για την διαδοχή, να πετύχει μεγαλύτερη προβολή από τα ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές