Ένοπλες Συρράξεις

Ασπίδα του Ευφράτη ΙΙ στο Ιράκ ετοιμάζει ο σουλτάνος

Η στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» περνάει πλέον σε «δεύτερη και τρίτη φάση» σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος η  νέα επιχείρηση θα είναι «πιο εκτεταμένη», καθώς θα περιλαμβάνει ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων τόσο στη Συρία όσο και σε Ιρακινό έδαφος για την αντιμετώπιση «τρομοκρατών».

«Υπάρχει το Ταλαφάρ, υπάρχει το Σιντζάρ… Έχουμε συγγενείς στη Μοσούλη» πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV, αναφερόμενος σε περιοχές του Ιράκ στην οποία υπάρχουν Τουρκμένοι.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί για ακόμη μια φορά και στο θέμα του Κιρκούκ, ένα από τα αμφισβητούμενα εδάφη του Ιράκ, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την κίνηση των Κούρδων του Ιράκ να υψώσουν την κουρδική σημαία σε δημόσια κτίρια.

«Το γεγονός ότι μια δεύτερη σημαία υψώθηκε στο Κιρκούκ μού φαίνεται ως απόπειρα κατοχής. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Κιρκούκ είναι μια Τουρκμενική πόλη» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ