Κόσμος

Αντίστροφη μέτρηση: Η Ρωσία ανέπτυξε α/κ πυροβόλα 2s3 Akatsiya στα σύνορα με Β.Κορέα - Οι ομάδες μάχης των USS Vinson, USS Reagan και USS Nimitz ενώθηκαν - 15.000 στοιχεία πυροβολικού, στοχεύουν πλέον Σεούλ!

Του Κώστα Κομποθέκρα

Aντίστροφη μέτρηση για τον όλεθρο: Οι ομάδες μάχης των τριών αμερικανικών αεροπλανοφόρων USS Vinson, USS Reagan και USS Nimitz σύμφωνα με πληροφορίες ενώθηκαν στον Δυτικό Ειρηνικό. Όλοι προετοιμάζονται για την Αμερικανική επίθεση με την Ρωσία και την Κίνα να έχουν θέσει τις δυνάμεις τους στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα σε ύψιστο συναγερμό.

Τα ρωσικά αντιτορπιλικά κλάσης Udaloy, Admiral Vinogradov και Admiral Panteleyev έχουν ξεκινήσει ασκήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό όπως θα δείτε και σε βίντεο ενώ η Ρωσία μετακίνησε αυτοκινούμενα πυροβόλα 2s3 Akatsiya των 152mm στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα ενώ η 55η Μεραρχία Πεζοναυτών του Βλαδιβοστόκ έχει τεθεί σε συναγερμό.

H ομάδα μάχης με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Nimitz ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία την άσκηση COMPTUEX. Η άσκηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος μίας σειράς ασκήσεων πριν από μία επικείμενη ανάπτυξη της ομάδας μάχης.

H άσκηση COMPTUEX αξιολογεί την ικανότητα συντονισμού μίας ομάδας κρούσης σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Το Nimitz ηγήθηκε της ομάδας μάχης CSG 11, ενώ στην άσκηση συμμετείχαν ακόμα η μοίρα καταδρομικών DESRON 9, καθώς και η πτέρυγα μάχης αεροπλανοφόρου CVW 11.

O αντιναύαρχος Nora Tyson, διοικητής του τρίτου στόλου των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η COMPTUEX παρέχει σε μία ομάδα κρούσης το ανώτερο δυνατό επίπεδο εκπαίδευσης. «Αυτό τους επιτρέπει να πηγαίνουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να κάνουν ότι τους προστάζει η χώρα μας», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η ομάδα κρούσης κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα περιβάλλον που προσομοιάζει όσο πιο πιστά γίνεται τις καταστάσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε μελλοντικά θέατρα επιχειρήσεων.

«Δεδομένου ότι τις τελευταίες 5 εβδομάδες η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Νίμιτς συμμετείχε σε άσκηση μετά από διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, τα πήγαμε αρκετά καλά», δήλωσε ο επικεφαλής της CSG 11 υποναύαρχος Bill Byrne.

Η άσκηση χωρίστηκε σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση περιλάμβανε συγκεκριμένο σενάριο που αφορούσε στους ναύτες και στους αξιωματικούς βάρδιας, ενώ η δεύτερη φάση ήταν πιο ρεαλιστική χωρίς να ακολουθεί συγκεκριμένο σενάριο.

«Με την ολοκλήρωση της COMPTUEX, η ομάδα κρούσης του Νίμιτς είναι πλήρως έτοιμη για ανάπτυξη, αργότερα μέσα στη χρονιά», δήλωσε ο Byrne.

Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, επισκέπτεται την Αυστραλία στο τελευταίο σταθμό της περιοδείας του. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η αμερικανική αρμάδα θα φτάσει πριν το τέλος του μήνα στην περιοχή...

Ο Pence, είπε ότι όλες οι επιλογές είναι στο "τραπέζι" και η Κίνα είναι το "κλειδί" της επιρροής για τη Βόρεια Κορέα απειλώντας ότι αν το Πεκίνο δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την Πιονγιάνγκ, τότε οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της θα το κάνουν!

"Ενώ όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σας διαβεβαιώνω ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται με την Αυστραλία και τους άλλους συμμάχους στην περιοχή και με τη Κίνα, για να φέρουν οικονομική και διπλωματική πίεση στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ μέχρι να εγκαταλείψουν το πυρηνικό και βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα"!

"Αλλά αν η Κίνα είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα, τότε οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της θα το κάνουν"!

"Η εποχή της στρατηγικής υπομονής με τη Βόρεια Κορέα απέτυχε και γι αυτό τελείωσε"

Η Βόρεια Κορέα απάντησε λέγοντας ότι δεν φοβάται τις Αμερικανικές δυνάμεις.

"Αν οι ΗΠΑ προκαλέσουν έστω και λίγο την Βόρεια Κορέα, ο στρατός της χώρας και οι πολίτες θα ξεκινήσουν ένα μεγάλο πόλεμο δικαιοσύνης για εθνική ένωση χωρίς κανένα δισταγμό"!

 

Αν πάντως κάτι πάει στραβά, τότε αυτή που θα τη "πληρώσει" με αμέτρητους νεκρούς θα είναι η Νότια Κορέα καθώς η Σεούλ απέχει μόλις 56,3 χιλιόμετρα από 15.000 στοιχεία πυροβολικού, διαφόρων διαμετρημάτων!

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ