Ένοπλες Συρράξεις

Ανατομία του "Δωματίου" πολέμου του Ν.Τραμπ - Η φωτογραφία μιλά από μόνη της

Τροφή για διάφορες αναγνώσεις και σχόλια έδωσε η φωτογραφία που δημοσίευσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ με τον Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του να ενημερώνονται για την αεροπορική επιδρομή στη Συρία.

Δεδομένου ότι η φωτογραφία θυμίζει εκείνη με τον Ομπάμα το 2011 κατά την αμερικανικής επιχείρηση με στόχο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν το μήνυμα είναι προφανές. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα ζητήματα και ερωτήματα.

Τι κοιτούν; Η απάντηση στο τι παρακολουθούσε με τόση προσοχή ο Τραμπ ήταν μία οθόνη όπου ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις και ο επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου Τζόζεφ Ντάνφορντ, όλοι μέλη της ομάδας εθνικής ασφαλείας, ενημερώνουν για τα αποτελέσματα του αμερικανικού χτυπήματος στη Συρία.

Βασική διαφορά μεταξύ αυτής της φωτογραφίας και αυτής του Ομπάμα ήταν ότι εκείνη τραβήχτηκε στο Λευκό Οίκο και η τωρινή στο άγνωστη τοποθεσία μέσα στο θέρετρο Μαρ α Λάγκο του Τραμπ όπου γίνονται για λόγους ασφαλείας οι επικοινωνίες του Τραμπ και του επιτελείου του. Ο πρόεδρος Τραμπ και η ομάδα του κάθεται σε καρέκλες με χρυσαφί χρώμα ενώ διακρίνεται και ένα χαλί.

Πολλά λέει και η διάταξη με την οποία κάθονται. Αν και ήταν παρόντες τόσο ο γαμπρός του Τραμπ και σύμβουλός του, Τζάρεντ Κάσνερ όσο και ο αποπεμφθείς πλέον Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Στιβ Μπάνον είναι προφανές ποιος έχει το πάνω χέρι. Πρόκειται φυσικά για τον γαμπρό του Τραμπ ενώ ο Μπάνον είναι ένα βήμα μακριά από την πόρτα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η παρουσία του οικονομικού επιτελείου. Στα αριστερά ο Τραμπ έχει τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά δεξιά είναι δύο άνθρωποι που σύμφωνα με τη λογική δεν θα είχαν θέση σε μια τέτοια σύσκεψη, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μενουχίν.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι λόγω των συναντήσεων με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζιπίνγκ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρισκόταν στο Μαρ α Λάγκο αλλά αυτό δεν εξηγεί την παρουσία στο δωμάτιο. Ίσως απλά οι δύο υπουργοί να ωθήθηκαν από την περιέργεια τους και να ζήτησαν να είναι παρόντες.

Η μοναδική γυναίκα στο δωμάτιο είναι η αναπληρωτής Σύμβουλος Ασφαλείας για θέματα στρατηγικής Ντάινα Πάουελ. Η Πάουελ υπήρξε σύμβουλος της Ιβάνκα στην περίοδο της μετάβασης από την προεδρία Ομπάμα στην προεδρία Τραμπ και στο παρελθόν ήταν ηγετικό στέλεχος της Goldman Sachs.
Παρών φυσικά και ο δικός μας προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...