ΗΠΑ

Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Καταστράφηκε το 20% των μαχητικών στη βάση Σαϊράτ - Η συριακή κυβέρνηση δεν έχει πλέον την δυνατότητα ανεφοδιασμού»

Τα πυραυλικά πλήγματα στην αεροπορική βάση Σαϊράτ της Συρίας, την περασμένη εβδομάδα, κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές στο 20% των μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτουν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και σε αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

«Η συριακή κυβέρνηση απόλεσε την ικανότητα να ανεφοδιάζει με καύσιμα ή με όπλα τα αεροσκάφη στη βάση του Σαϊράτ» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός. «Θα ήταν ασύνετο για τη συριακή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά χημικά όπλα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκρίνει και νέα πλήγματα στη Συρία αν συνεχιστεί η χρήση χημικών όπλων στη χώρα.

«Η εικόνα ανθρώπων που τους έχουν ρίξει αέρια και τους έχουν ανατινάξει με βόμβες-βαρέλια εγγυάται ότι αν ξαναδούμε αυτού του είδους τις ενέργειες, αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο» ανάληψης δράσης στο μέλλον, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ