Εθνικά θέματα

Αμερικανός πρέσβης: «Είμαστε ευγνώμονες για τη Σούδα»

Ευγνώμονες είναι οι Αμερικανοί για τη βάση της Σούδας, όπως ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, καθώς διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Πάιατ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε τη Σούδα, ως μια σημαντική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να ενισχυθούν οι σχέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από τον σεβασμό και τον επαγγελματισμό μεταξύ των δυνάμεων της αεροπορίας και του ναυτικού των χωρών μας και ευελπιστώ στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας με τέτοιο τρόπο που θα ενισχύσει την ασφάλεια και των δύο χωρών», δήλωσε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα αποτελεί σύμμαχο-κλειδί στο ΝΑΤΟ και στρατηγικά κρίσιμο παράγοντα. Ενας ισχυρός συνεργάτης στην ανατολική Μεσόγειο την περίοδο μάλιστα που πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ είναι η αντιμετώπιση των ISIS στη Συρία. Ενας δυνατός σύμμαχος, στη συνεργασία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων διατηρώντας μια Ευρωπαϊκή τροχιά».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις, ο κ. Πάιατ την χαρακτήρισε «εξαιρετική».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ