Αρχείο

Αμερικανική παράνοια: Έτσι θα αναχαιτίσουν τους κινεζικούς και βορειοκορεατικούς πυραύλους σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου στην κορεατική χερσόνησο - Δείτε βίντεο και εικόνες

Έτοιμοι εδώ καιρό ήταν οι πολεμοχαρείς του Πενταγώνου περιμένοντας την στιγμή που ο Ν.Τραμπ θα ενδώσει και θα θέσουν σε εφαρμογή τα πολεμικά τους σχέδια. 

Η αμερικανική διοίκηση πυραύλων (MDA), και το υπουργείο άμυνας της  Ιαπωνίας, με την βοήθεια του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS John Paul Jones (DDG 53) πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμαστική αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου  ανοικτά της δυτικής ακτής της Χαβάης με την χρήση πυραύλου SM-3 Block ΙΙΑ. Το περιστατικό αυτό είχε λάβει χώρα πριν ένα μήνα, παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως έχουν την κατάλληλη ασπίδα για να αναχαιτίσουν τους κινεζικούς και βορειοκορεατικούς πυραύλους σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την Β.Κορέα και έχουμε γενικευμένο πόλεμο.

Η εκτόξευση πυραύλου  SM-3 Block ΙΙΑ αναπτύσσεται σε αγαστή συνεργασία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία υλοποιώντας ένα ικανό σύστημα αεράμυνας .

Η αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου με πύραυλο SM-3 Block ΙΙΑ λειτουργεί ως μέρος του συστήματος Aegis και αφορά την βαλλιστική πυραυλική άμυνα με την βοήθεια συστημάτων Aegis από πολεμικά πλοία ή από χερσαία συστήματα  στην ξηρά.

Στις 22:30, ώρα Χαβάης της 3ης Φεβρουαρίου εκτοξεύτηκε ένας  βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς . Το σύστημα αεράμυνας το εντόπισε τον παρακολούθησε με το ραντάρ του σκάφους τύπου AN / SPY-1D (V) και χρησιμοποιώντας το πυραυλικό σύστημα Aegis με πύραυλο SM-3 Block ΙΙΑ , τον εξουδετέρωσε .

 «Η σημερινή δοκιμασία αποτελεί ένα κρίσιμο ορόσημο στην από κοινού αναχαίτιση πυραύλων SM-3 Block ΙΙΑ», δήλωσε ο Αμερικανός  ναύαρχος Jim Syring.

Ο πύραυλος, που εκτοξεύτηκε αναπτύχθηκε από κοινού από  ιαπωνική και αμερικανική ειδική  ομάδα τεχνικών, είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τα δύο κράτη ενώ θα βελτιώσει την ικανότητά μας να υπερασπιστούμε την αεράμυνα μας κατά βαλλιστικών πυραυλικών απειλών σε όλο τον κόσμο».

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία η δοκιμή ήταν απόλυτα επιτυχής.  Αξιωματούχοι του προγράμματος θα συνεχίσουν  να αξιολογούν την απόδοση του συστήματος με βάση τα δεδομένα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Η δοκιμή πτήσης, ήταν η τρίτη δοκιμαστική πτήση του κατευθυνόμενου βλήματος SM-3 Block ΙΙΑ. Η δοκιμή αυτή σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά που εκτοξεύθηκε ένας πύραυλος  αυτού του τύπου  από πολεμικό πλοίο με σύστημα Aegis .

"Η αποστολή της αμερικανικής πυραυλικής διοίκησης είναι να αναπτύξει ένα πολυεπίπεδο βαλλιστικό σύστημα πυραύλων για να υπερασπιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες,  τους συμμάχους και φίλους από επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων από χώρες σαν την Κίνα", αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Με το άρθρο μας με τίτλο ( Η Κίνα κηρύσσει τον πόλεμο στις ΗΠΑ – Κινητοποίηση κινεζικών και αμερικανικών δυνάμεων ), είχαμε αναφέρει ότι οι  Κινέζοι στρατιωτικοί διοικητές έχουν δώσει «κόκκινο συναγερμό» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας λόγω σφοδρής έντασης με τις ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Πεκίνο απαιτεί από τις  ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το  Πεντάγωνο  να αποσύρει άμεσα τα πολεμικά πλοία και τους πυραύλους του,  εκτός της   θαλάσσιας περιοχής του Ειρηνικού, πράγμα που φυσικά οι ΗΠΑ….δεν πρόκειται να πράξουν σε καμία περίπτωση .

Δεκάδες πολεμικά πλοία με αντιπλοϊκούς πυραύλους Cruise και υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη από την αμερικανική ναυτική υπερδύναμη του Ειρηνικού ετοιμάζονται  για  την σύγκρουση ενώ  το Πεκίνο πνέει  μένεα έναντι του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η ώρα της σύγκρουσης πλησιάζει μιας και εδώ υπάρχουν πολλές "εκκρεμότητες" από τον πόλεμο της Κορέας το 1950-51 , οι οποίες παραμένουν "εκκρεμότητες". 

https://youtu.be/r2sRMKVi96Q?t=3

https://youtu.be/bbZ23LKhDF0?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ