Κοινωνία

Έγκλημα στο Μοσχάτο: O παραολυμπιονίκης σπάει τη σιωπή του - «Δεν είμαι ο «Έλληνας Πιστόριους» - Μου αξίζει να τιμωρηθώ»

Το έγκλημα του 39χρονου παραολυμπιονίκη που σκότωσε με όπλο που είχε παράνομα στην κατοχή του, τον 47χρονο ξενοδόχο Μάριο Λουκόπουλο, σόκαρε όχι μόνο το Μοσχάτο, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο παραολυμπιονίκης, Βασίλης Τσαγκάρης, μίλησε στα Παραπολιτικά, για τον χαρακτηρισμό “Έλληνας Πιστόριους” που του αποδόθηκε για να τον παρομοιάσει με τον Νοτιοαφρικανό δρομέα που σκότωσε την σύντροφό του, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του.

“Δεν είμαι ο Πιστόριους της Ελλάδας. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες και οι περιπτώσεις. Εγώ ήμουν σε άμυνα και είχα δεχθεί φραστική και σωματική επίθεση, κινδύνευα. Ο Πιστόριους πυροβόλησε την κοπέλα που τον αγαπούσε.” λέει ο ίδιος.

Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης σημειώνει ακόμα “Πάνω απ' όλα απειλούσε τη ζωή της μητέρας μου, τον αδερφό μου, την οικογένειά μου και εμένα. Έκανε ακατανόητα πράγματα, πολύ απειλητικά. Είχαμε πραγματικούς λόγους να φοβόμαστε, γιατί ήξερε τα πάντα γύρω από τα όπλα. Τον φοβόταν πολύ και η πρώην σύζυγός του για τα βίαια ξεσπάσματά του.”

“Σέβομαι την απόφαση της Δικαιοσύνης. Αναγνωρίζω το σφάλμα μου. Έκανα μια πολύ βαριά πράξη, έστω και κάτω από ειδικές συνθήκες. Μετανιώνω, λυπάμαι αφάνταστα. Σε κανέναν άνθρωπο να μην τύχει. Ευχαριστώ που η Δικαιοσύνη μου έδωσε τη δυνατότητα να μη χειροτερεύσει η ήδη άσχημη υγεία μου.”

Πρώτα απ' όλα, έκανα μια άδικη πράξη και οφείλω να τιμωρηθώ. Κατόπιν, με ενδιαφέρει η μητέρα μου, που τόσο πολύ με στηρίζει, και η οικογένειά μου. Θέλω όμως να ζητήσω συγγνώμη από τα παιδιά του Μ. Λουκόπουλου και να τους πως ότι πραγματικά λυπάμαι.”

“Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, που μας ικανοποιεί απολύτως” τονίζει από την πλευρά του ο συνήγορος του Βασίλη Τσαγκάρη, Πέτρος Μαντούβαλος και προσθέτει “Η απόφαση για την ηλεκτρονική επιτήρηση, που πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει ο Βασίλης Τσαγκάρης να βρίσκεται στο σπίτι του – δεν έχει σκοπό να κάνει βόλτες.

Θα μετακινείται μόνο για λόγους που αφορούν την υγεία του, όταν θα χρειάζεται ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση. Δεν είναι αθώος. Θα γίνει δίκη και θα υπάρξει ποινή, αφού εξεταστούν όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια γενναία δικαστική απόφαση, που στηρίχθηκε κυρίαρχα στη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του. Αξιολογήθηκε όμως και το γεγονός ότι έπεισε κατά την απολογία του για την αλήθεια των όσων περιέγραψε. Ακόμα και για το όπλο είπε την αλήθεια, ότι ήταν δικό του και ότι το κατείχε παράνομα, καθώς μετέφερε χρήματα από το πρακτορείο του κάθε βράδυ και φοβόταν ότι μπορούσε να απειληθεί η ζωή του.”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...