Την τουρκική ΝΑVTEX έθεσε ο Ν. Αναστασιάδης στη συνάντηση με τον Μ. Ακιντζί – «Δεν βοηθά τις συνομιλίες η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα»

Δημοσίευση: 20 Απριλίου 2017, 11:30 μμ

Ο Κύπριος πρόεδρος  Νίκος Αναστασιάδης έθεσε στη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, με την έκδοση NAVTEX και την παρουσία του πλοίου Barbaros στα ανατολικά της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του μετά την πρώτη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας ότι “δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε”.

Είπε επίσης ότι παραμένουν διαφορές, και ο ίδιος δεν θέλει να δημιουργεί εικόνες οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία.
Εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή «θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούμε τις ανησυχίες όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή πλευρά».


  • Αθηνά

    Μόνο η ένωση με την Ελλάδα θα λύσει το Κυπριακό,θα φύγουν τα στρατεύματα κατοχής και θα μείνουν σαν μουσουλμουνανική μειονοτότητα οι τουρκο δήθεν Κύπριοι.Οι κάτοικοι των κατεχόμενων εδαφών θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και θα αποδοθεί η Κύπρος πάλι στον Κυπριακό λαό που είναι Έλληνες στο έθνος και το γένος.