«Σχέδιο Νέμεσις»: Αμερικανικές και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» στην Ευρώπη

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2017, 9:35 πμ | Ανανέωση: Απρίλιος 21, 2017 στις 4:30 μμ

Σε  πρόσφατη ανακοίνωση  την οποία η ελληνική αστυνομία θεωρεί αυθεντική και η οποία  δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, η οργάνωση «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» ανέφερε ότι : «Έχουμε ακόμα μεγάλη οργή …. στο πλαίσιο της δεύτερης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα συνεχίζονται ».

Το σχέδιο Νέμεσις της τρομοκρατικής οργάνωσης των «πυρήνων της φωτιάς» ήρθε ξανά στην δημοσιότητα μετά το  επεισόδιο αρχικά με τηλεφώνημα για βόμβα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία τελικά έσκασε, όπως είχε προειδοποιήσει άγνωστος στο τηλέφωνο.

Επίσης και πάλι αναρχικοί προχθές προκάλεσαν επεισόδια και προέβησαν σε άνομες πράξεις κατά ξένης περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας, και ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ.


Όλα αυτά θεωρούνται ενδεχομένως από ξένες και ελληνικές αρχές ασφαλείας ενδεχομένως ως προοίμιο πιθανής δράσης της οργάνωσης  «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναφέρει ελληνικό ΜΜΕ.  

Οι ευρωπαϊκές αρχές κλονίστηκαν σοβαρότατα από την επανεμφάνιση της  ελληνικής αναρχικής  οργάνωσης «πυρήνες της φωτιάς» που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική οργάνωση από τις μυστικές υπηρεσίες των  ΗΠΑ, για ενδεχόμενες νέες επιθέσεις .

«Έχουμε ακόμα οργή», αναφέρουν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πολλά φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης . Γι αυτό οι ελληνικές αρχές ασφαλείας είναι σε  επιφυλακή για τυχόν νέες επιθέσεις από την αναρχική οργάνωση σε Ευρωπαίους ηγέτες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου, ένα πακέτο έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, απευθυνόμενο στον γνωστό Γερμανό ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schauble, ο οποίος ήταν και ο παραλήπτης  της «εκρηκτικής επιστολής».

 Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πακέτο σχεδιάστηκε για να μοιάζει ότι το έστειλε ο Βουλευτής κ. Άδωνης  Γεωργιάδης, αναπληρωτής ηγέτης του κόμματος της  Νέας Δημοκρατίας .

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπήρχε κανενός είδους  επικοινωνία  μεταξύ των δύο ομοϊδεατών  πολιτικών.

Το παρακρατηθέν πακέτο περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό μικρής κλίμακας που ταχυδρομήθηκε από την οργάνωση γνωστή με το πλήρες όνομα «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», μια οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και θεωρείται από πολλούς ως η πλέον επικίνδυνη και απρόβλεπτη οργάνωση  αναρχικών στη χώρα.

«Δυστυχώς είναι αλήθεια», είπε ο κ. Γεωργιάδης μετά το συμβάν »και όχι καθόλου αστείο». Ο βουλευτής είναι ο ιδιοκτήτης ενός βιβλιοπωλείου που δέχτηκε επίσης ύποπτη επίθεση τον Μάρτιο, μια ενέργεια που επίσης χρεώνονται τα μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, ένα άλλο δέμα,  εξερράγη  στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.

Αυτό υποτίθεται ότι στάλθηκε  στο όνομα του σημερινού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλη Κικιλία. Από την έκρηξη τραυματίστηκε  ένα άτομο. Ενώ η οργάνωση «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς»  δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για αυτήν την επίθεση, η μέθοδος και ο χρόνος είναι πολύ υποδηλωτικοί για το ποιος το έκανε.

Μετά από αυτές τις επιστολές, η ελληνική αστυνομία έκανε εξονυχιστική έρευνα σε κέντρα διανομής ταχυδρομείων στην Αθήνα, όπου ανακάλυψε άλλα οκτώ πακέτα που περιείχαν ταυτόσημους μηχανισμούς, και απευθύνονταν σε πολιτικούς στο εξωτερικό,  συμπεριλαμβανομένου και ενός που προορίζονταν για τον πρόεδρο της Eurogroup Γερούν  Ντάισεμπλουμ .

Αυτή η πρόσφατη μαζική αποστολή πακέτων με βόμβες ακολουθεί μια παρόμοια προσπάθεια της ίδιας οργάνωσης να στείλει μια σειρά εκρηκτικών μέσα σε δέματα  σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα το 2010.

Αυτό ακριβώς είναι που φοβίζει τις ελληνικές ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές και έχει να κάνει με το γεγονός ότι η οργάνωση  έχει εισέλθει σε μια άλλη φάση ενός μακροπρόθεσμου «τρομοκρατικού» σχεδίου.

Η ελληνική αστυνομία θεωρεί  την οργάνωση ως κληρονόμο της 17ης Νοεμβρίου, της μεγαλύτερης αριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης  που ξεκίνησε από την εποχή της δικτατορίας του 1967.

Η αναρχική ιδεολογία της οργάνωσης  φέρεται να  έχει  τις ρίζες της  στον αντιδικτατορικό αγώνα και είναι ένα από τα πολλά αναρχικά κινήματα που έχουν αποκτήσει «νέα ενέργεια» τα τελευταία χρόνια, με δικαιολογία την χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει την Ελλάδα από το 2010.

Η  δυσαρέσκειά των απλών πολιτών , τα συνθήματα κατά της λιτότητας, η ανεργία και πολλά άλλα , έχουν δώσει την δυνατότητα εκμετάλλευσης από την οργάνωση  για να βρει «πάτημα»,   να επιτεθεί σε θεσμούς και συγκεκριμένους ανθρώπους στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό που τους θεωρεί υπεύθυνους για την παρούσα κατάσταση, κινούμενη πάντα η ίδια στην άκρατη παρανομία και μη υπολογίζοντας ζωές αθώων ανθρώπων.

Επισήμως, οι πρώτες επιθέσεις της οργάνωσης έλαβαν χώρα με την εκμετάλλευση από την ίδια  του θανάτου  του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  ενός 15χρονου μαθητή  που ενεπλάκη σε περιστατικό με αστυνομικούς , ο ένας εκ των οποίων  τον σκότωσε εν ψυχρώ τον Δεκέμβριο του 2008, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μετά  ξεκίνησαν  τα «ελεγχόμενα» από ξένες δυνάμεις  γεγονότα τα οποία ακολούθησαν το περιστατικό και έκαψαν την Αθήνα.

Η οργάνωση φέρεται να απέστειλε ορισμένες βόμβες  σε τράπεζες στην Αθήνα και τον Πειραιά το 2009, ενώ επέκτεινε το πεδίο δράσης της εκτός της πρωτεύουσας και στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη της επιτέθηκαν  στα γραφεία και τα σπίτια βουλευτών και πρώην υπουργών.

Παρά τις δεκάδες συλλήψεις τα τελευταία χρόνια, η οργάνωση φαίνεται να είναι σε θέση να οργανώσει και να συντονίσει νέες επιθέσεις όπως αυτές που σημειώθηκαν τον Μάρτιο.

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν πληροφορίες για «οδηγίες» των μελών της οργάνωσης που είναι στις φυλακές , παρά το γεγονός ότι αυτοί βρίσκονται υπό συνεχή επίβλεψη, συνεχίζοντας την παράνομη δραστηριότητά τους με αυτόν τον τρόπο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Τόσκας υποστήριξε αυτή την άποψη σε τηλεοπτική συνέντευξη, όταν είπε: «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα πολύ σύντομα από την έρευνα για τους «πυρήνες της φωτιάς». Υπάρχουν μέλη της οργάνωσης  που εξακολουθούν να κινούνται  ελεύθερα και συνεργάζονται με κοινούς εγκληματίες ».

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν σε καταλόγους στόχων υψηλής προτεραιότητας με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και την Europol , η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση κατάφερε να οργανώσει βομβιστική επίθεση σε πολλούς αξιωματούχους και γενικά θεωρείται ότι μέλη της βρίσκονται πίσω από περισσότερα από 150 συμβάντα τα τελευταία 9 χρόνια.

 

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Στις φυλακές Κορυδαλλού θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος,
  ο οποίος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε,
  καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης που όρισε το δικαστήριο για την αποφυλάκισή του…!

  Ε, ρε γλέντια…!

  https://uploads.disquscdn.com/images/377920d6d17a67383cbf0b447505693ce99fa6cf2bebb6775b32cfc7552f3c6f.jpg

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   καλά έφαγε,καλά ήπιε,ας ξεκουραστεί τώρα.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  TOYΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ…

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  ΡΩΣΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ…!

  http://www.militaire.gr/%CF

  Αύριο τα μεμέτια φθάνουν μέχρι τη Χίο… εμείς ?

 • Louka

  ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • nikos(1)
 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • nikos(1)

  αποστατες η «ηρωες» της δημοκρατίας!!?? https://uploads.disquscdn.com/images/1dbd31ce9b961c82051495c2016052762bb6a559a092932a3993480416d05f46.jpg

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • nikos(1)
  • brοukios

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

  • Dsnkara

   Δες παλικάρι ρε .Μακραν ο ποιο καλος ελληνας πολιτικος .

   • ΝΙΚΗΤΑΣ

    Οι γενιές τού μέλλοντος θα «ξεχάσουν» την προδοσία τού Εφιάλτη.
    Ιστορικός αντίστοιχος όρος θα γίνει το όνομα «Καραμανλής»
    …Ο όρος, ο οποίος θα περιγράφει τον κορυφαίο προδότη τής ελληνικής ιστορίας. Όταν ονομάζεις «Εθνάρχη» έναν τέτοιον άνθρωπο, δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι για Εμφύλιους και Μνημόνια.
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/10/irthe-i-ora-tou-karamanli.html

    • Dsnkara

     Καλα τραγουδα ….

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Ατυχώς ακόμα ποντάρεις στους προδοτάρχες.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • brοukios

  ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΔΙΑΤΑΓΗ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ Κ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  Αν και η κυβέρνηση έχει πληρώσει στο πρώτο τρίμηνο του έτους 432 εκατ.
  ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ μόνο στο πρώτο δίμηνο του έτους οι
  νέες οφειλές που δημιούργησε ανέρχονται στα 494 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για
  κάθε 1 ευρώ χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα που εξοφλεί, δημιουργεί νέες
  οφειλές ύψους 1,14 ευρώ.

  • brοukios

   ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ? ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΛΑ Κ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΟΚΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  «Κι αν αυτήν τη φορά το ΔΝΤ επιβεβαιωθεί»;

  ​Ο
  σχεδιασμός δεν μπορεί να αλλάξει, βεβαίως, και οι συζητήσεις για τα
  μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πρέπει, πάση θυσία, να καταλήξουν
  θετικά κάποιες ημέρες πριν από το τέλος Μαΐου

  Το ερώτημα αυτό
  βασανίζει το Μέγαρο Μαξίμου από το μεσημέρι της Τετάρτης, που ξέρει ότι
  δεν μπορεί να εγγυηθεί με κανέναν τρόπο τη δημοσιονομική σταθερότητα, η
  οποία θα ξόρκιζε τα πρόσθετα μέτρα στην περίοδο διακυβέρνησης ακόμη και
  μιας επόμενης κυβέρνησης. Ο σχεδιασμός δεν μπορεί να αλλάξει, βεβαίως,
  και οι συζητήσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πρέπει,
  πάση θυσία, να καταλήξουν θετικά κάποιες ημέρες πριν από το τέλος Μαΐου,
  ώστε να μείνει χρόνος για την επίτευξη της συνολικής συμφωνίας. Το κλίμα που διαμορφώθηκε από το μεσημέρι της Τετάρτης είναι οπωσδήποτε βαρύ.

 • brοukios

 • Dsnkara

  Αναστήστε τον μπαϊρακτάρη..