Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2017, 10:32 πμ

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν και η Τερέζα Μέι εγκαινίασαν την προεκλογική εκστρατεία από την πόλη Μπόλτον. Οι εκλογές της 8ης Ιουνίου είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ηγέτη των Εργατικών. Ως «ήρεμη δύναμη» παρουσιάζεται η Μέι.

Με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις και αναλύσεις εκλογολόγων, οι Εργατικοί του Κόρμπιν θα υποστούν τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους. Προβλέψεις που απέρριψε ο ηγέτης των Εργατικών στην χτεσινή του ομιλία.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επικαλέστηκε μια ανίερη συμμαχία, ένα κονσόρτσιουμ, όπως το αποκάλεσε, των σκοτεινών δυνάμεων του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, το οποίο τον πολεμά λυσσαλέα.


Αμφισβήτησε όλες τις δημοσκοπήσεις που φέρουν το κόμμα του να χάνει από 50 έως και 100 έδρες, αποκαλώντας τις πλαστές και αποπροσανατολιστικές. Επιτέθηκε με δριμύτατα στα ΜΜΕ για βρόμικο πόλεμο εναντίον του ίδιου και των αριστερών επιλογών του και επέμεινε με απόλυτη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τερματίσει πρώτο και θα σχηματίσει κυβέρνηση-ανάχωμα στις δυνάμεις της αγοράς και της αντίδρασης.

«Θα απαλλάξουμε το βρετανικό λαό από το διεφθαρμένο σύστημα που επέβαλλε η πλουτοκρατία για να υπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντά της» τόνισε στην ομιλία του ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Παράλληλα απέρριψε πρόταση του Εθνικιστικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) για προεκλογική συνεργασία, αποκαλώντας το «αντιδραστική και όχι προοδευτική πολιτική δύναμη».

Στην ομιλία του ουδεμία απολύτως αναφορά έκανε για την Ευρώπη, ένα θέμα που έχει βαθιά διχάσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών.

Ήρεμη δύναμη η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι ξεκίνησε την εκστρατεία της από το Μπόλτον προωθώντας την εικόνα της ήρεμης και αποφασιστικής δύναμης. Στις επικρίσεις γιατί έχει αποκλείσει την συμμετοχή της σε τηλεμαχία αρχηγών, απάντησε ότι «προτιμά την άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους».